Η παρεούλα εργαζομένων της βουλής τακτοποιείται πάντα!

vouli-630x400

Τη Βουλή των Ελλήνων, δηλαδή τους Έλληνες φορολογούμενους, θα επιβαρύνει το κόστος της απόσπασης των υπαλλήλων της Βουλής, μόνιμους ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που έχουν εκλεγεί περιφερικοί σύμβουλοι, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι ή πρόεδροι ή μέλη δημοτικών ή τοπικών κοινοτήτων ή εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων και οι οποίοι θα μπορούν με αίτησή τους να αποσπώνται για το διάστημα της θητείας τους, σε υπηρεσίες του Δημοσίου ή ΝΠΔΔ εντός των διοικητικών ορίων της περιφέρειας ή του δήμου που έχουν εκλεγεί.

Όπως προβλέπει το άρθρο 2 των τροποποιητικών διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής (Β Μέρος) που ψηφίστηκαν το βράδυ της Τρίτης από τη βουλή, με πρόταση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση:

«Όταν ένας υπάλληλος της Βουλής ο οποίος έθεσε υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και εκλέχθηκε σε οποιοδήποτε αξίωμα, πλέον θα μπορεί να παίρνει απόσπαση μέχρι τη λήξη της θητείας του για υπηρεσία ή ακόμα και την ίδια τη περιφέρεια, το δήμο ή την κοινότητα στην οποία εκλέθχηκε. Θα πληρώνεται το μισθό του κανονικά από τη Βουλή των Ελλήνων και όταν λήξη η θητεία του και δεν επανεκλεγεί θα τον περιμένει η θέση του στην Βουλή για να συνεχίσει την εργασία του!

Εάν, δε, υπάρχει αντίστοιχη υπηρεσία ή κενή θέση, θα μπορούν να αποσπούνται στην πλησιέστερη υπηρεσία προς την περιφέρεια ή τον δήμο, όπου ελέχθησαν. Η δαπάνη μισθοδοσίας των αποσπασμένων ως άνω υπαλλήλων θα βαρύνει τη βουλή.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρεμβάσεις για την ανάπτυξη - Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και γυναικεία απασχόληση

Το χαμηλό ποσοστό απασχόλησης των γυναικών στην αγορά εργασίας επισημαίνεται σχεδόν σε όλες τις εκθέσεις …