Πάει στο 24% ο ΦΠΑ-Αναστάτωση στην αγορά-Ανατιμήσεις προιόντων

fpa1-439x330

Στο κλείσιμο του μεγάλου δημοσιονομικού κενού ύψους 1% του ΑΕΠ για τη διετία 2017-2018, πετάγονται στον Καιάδα εκατομμύρια Έλληνες που θα κληθούν να βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τις κυβερνητικές αστοχίες, με την ανατίμηση που έρχεται σε μία σειρά από χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες, τα περισσότερα από τα οποία χαρακτηρίζονται βασικά, λόγω της αύξησης σε 24% από την 1η Ιουλίου  από 23% που είναι σήμερα του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ.

Αμέσως θα αυξηθούν:

1. Τυποποιημένα είδη διατροφής (μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, καφές, κακάο, αλλαντικά, μαρμελάδες, σοκολάτες, παγωτά, είδη ζαχαροπλαστικής, μπαχαρικά, προψημένο ψωμί, προμαγειρεμένα φαγητά, ψωμί του τοστ, φρυγανιές κ.ά.).

2. Αναψυκτικά – χυμοί.

3. Εστίαση (ταβέρνες εστιατόρια) – catering.

4. Εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, αεροπλάνα, πλοία κ.ά.) και κόμιστρα ταξί.

5. Υπηρεσίες από συγγραφείς, καλλιτέχνες, συνθέτες.

6. Επισκευή και συντήρηση παλαιών κατοικιών.

7. Ανθη – φυτά.

8. Αποχέτευση.

9. Ζωοτροφές για κατοικίδια.

Σκοπός της κυβέρνησης από την αφαίμαξη των πολιτών είναι επίσης η κάλυψη του οικονομικού κενού από την εξαίρεση των ιδιωτικών σχολείων από τον ΦΠΑ και να αποτραπεί η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ.

Κάποτε όμως μιλούσαν στην κυβέρνηση για στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων νοικοκυριών….ΚΑΠΟΤΕ

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οι δηλώσεις του Μητσοτάκη για το Πρόγραμμα «Αιγίς»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στο νέο πιο αυστηρά επιχειρησιακό δόγμα με στόχο να αντιμετωπίζονται οι …