No 793130

Στάση εργασίας και συγκέντρωση από τους εκπαιδευτικούς

No 793130

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, στις 11:30 το πρωί, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, που κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας από τις 11:00πμ έως τις 14:00μμ, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Διεκδικήσεις:

· Μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση, για να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά

· Κατάργηση του Ν.3848/10

Στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Για μια ακόμη φορά, οι προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας είναι προσωρινές και επιφανειακές, με αποτέλεσμα να δημιουργούν πολύ περισσότερα προβλήματα απ’ αυτά που υποτίθεται ότι επιλύουν. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στηρίζει τη Δ.Ο.Ε. και την Ο.Λ.Μ.Ε. που απορρίπτουν κατηγορηματικά την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας αφού:

· Δεν απαντά στην επιτακτική ανάγκη πραγματοποίησης όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που χρειάζεται η εκπαίδευση. · Υιοθετεί ως βάση του συστήματος προσλήψεων το Ν.3848/10, του οποίου την κατάργηση διεκδικούσε το εκπαιδευτικό κίνημα και την οποία είχε δεσμευτεί η σημερινή Κυβέρνηση, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, ότι θα πραγματοποιήσει.

· Έχει αποσπασματικό χαρακτήρα, διαιωνίζει τον κατακερματισμό της εκπαίδευσης και συντηρεί τις συγκρούσεις επιδιώξεων που έχουν δημιουργήσει οι τραγικοί χειρισμοί των μνημονιακών Κυβερνήσεων στο θέμα των διορισμών.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο του 2024

Οι άνδρες ανήλθαν σε 345.445 άτομα (ποσοστό 35,4%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 630.928 άτομα …