Σύνταξη θανάτου(Προϋποθέσεις-Ποσό)

synrtaxi

Τις προυποθέσεις και τα ποσά για την σύνταξη θανάτου διευκρινίζει η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για τον επιζώντα εκ των συζύγων και τα ορφανά παιδιά.

Αναλυτικά:

"O θανών να ήταν συνταξιούχος του Κλάδου ή να είχε τις χρονικές προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη χορήγηση από τον Κλάδο σύνταξης αναπηρίας από κοινή νόσο ή ατύχημα.
Ο επιζών σύζυγος να μη συνταξιοδοτείται από οποιοδήποτε πηγή, συμπεριλαμβανομένου και του ΟΓΑ.
Ο επιζών σύζυγος να μην ασχολείται με άλλη εργασία πλην της εργασίας για την οποία υπάγεται στην ασφάλιση του ΟΓΑ.
Τα ορφανά παιδιά να είναι νόμιμα, άγαμα και ηλικίας μέχρι 18 ετών ή 24 εφόσον πρόκειται για φοιτητές ή να είναι ανίκανα για κάθε εργασία.

Το ποσό της σύνταξης λόγω θανάτου ορίζεται για τον επιζώντα σύζυγο σε ποσοστό 50% και για κάθε παιδί σε ποσοστό 25% του ποσού της σύνταξης που ελάμβανε ή εδικαιούτο να λάβει ο θανών ασφαλισμένος, δεν μπορεί όμως να υπερβαίνει συνολικά το 100% της σύνταξης του θανόντος. "

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΕΒ - Παπαλεξόπουλος: Δεν θα διεκδικήσει τρίτη θητεία ο Πρόεδρος του ΔΣ

Ο κ. Παπαλεξόπουλος και ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, κ. Ευθύμιος Βιδάλης, ανακοίνωσαν …