Το τσιγάρο εμπόδιο για την εύρεση εργασίας

kapnisma

Αλλάζει τα δεδομένα στην αναζήτηση εργασίας, έρευνα επιστημόνων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, που θέλει να απομονώνονται οι καπνιστές, λόγω της κακής τους συνήθειας από την εύρεση δουλειάς, καθώς οι εργοδότες αν και μπορεί να έχουν όλα τα απαραίτητα προσόντα επιλέγουν κάποιον με λιγότερες ικανότητες, μόνο και μόνο επειδή δεν καπνίζει, ή αν καταλήξουν σε αυτούς θα τους πληρώσουν λιγότερα, μέχρι και 5 δολάρια την ώρα!

Η έρευνα που δημοσιεύεται στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση JAMA Internal Medicine, τονίζει:

«Οι ερευνητές, όπως τονίζει το naftemporiki.gr, πήραν συνεντεύξεις από 131 άνεργους καπνιστές που αναζητούσαν δουλειά και 120 άλλους ανέργους, οι οποίοι όμως δεν κάπνιζαν όταν ξεκίνησε η μελέτη, ζητώντας τους να απαντούν ανά έξι μήνες σε συγκεκριμένα ερωτηματολόγια.

Δώδεκα μήνες αφότου ξεκίνησε η έρευνα, το 27% των καπνιστών και το 56% των μη καπνιστών είχαν βρει δουλειά.

Οι ερευνητές έδειξαν ότι υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ καπνίσματος και ανεργίας, ωστόσο παραμένει το ερώτημα αν το κάπνισμα είναι η αιτία ή η συνέπεια της ανεργίας, παρατήρησε η αναπληρώτρια καθηγήτρια ιατρικής και εκ των βασικών συγγραφέων της μελέτης, Τζούντιθ Προτσάσκα.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024. Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 1. …