Παράταση στην παροχή του δωρεάν ρεύματος

reuma17-500x336

Στις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή η τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που αφορά στην παράταση του προγράμματος για την ανθρωπιστική κρίση, η οποία υπεγράφη ήδη.

Η τροπολογία δίνει την δυνατότητα της τετράμηνης δωρεάν παροχής ρεύματος στους Έλληνες που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης και ανήκουν στην κατηγορία των πολιτών της «ακραίας φτώχιας».

Σύμφωνα με τα όσα ίσχυαν και επεκτείνονται:

"Θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ ποσότητα ρεύματος έως και 300 kwh μηνιαίως και ειδικότερα 1200 kwh ανά τετραμηνία που είναι η χρονική περίοδος, κατά την οποία οι βασικοί πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας εκδίδουν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς. Σε περίπτωση δικαιούχων, των οποίων η παροχή είχε διακοπεί η παροχή επανασυνδέεται όταν ατελώς και χωρίς επιβάρυνση, οι δε ληξιπρόθεσμες οφειλές ρυθμιστούν.

"Λόγω της ολοκλήρωσης των διαδικασιών κρίσης των υποβαλλόμενων αιτήσεων και της έναρξης χορήγησης των παροχών σε ημερομηνία μεταγενέστερη της αρχικά προβλεπόμενης, με την από 24.12.2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία κυρώθηκε με το ν. 4366/2016 (Α' 18), επεκτάθηκε η χορήγηση της παροχής", αναφέρεται στην τροπολογία."

Παρατείνεται κατά μια τετραμηνία η περίοδος παροχής δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος [σήμερα ισχύει για δύο (2) τετραμηνίες] και κατά τρεις μήνες η περίοδος χορήγησης της επιδότησης σίτισης και ενοικίου [σήμερα ισχύει για εννέα (9) μήνες] σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Με τον ν. 4320/2015 (Α' 29) χορηγήθηκαν παροχές σε άτομα και οικογένειες, που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσης στο πλαίσιο της δυσχερούς οικονομικής κρίσης, που αντιμετωπίζει η χώρα.

Μέχρι τώρα, ο ν. 4320/2015 εξειδικεύτηκε με την υπ' αριθμ. οικ. 494/7.4.2015 (Β' 577/09.04.2015) κοινή υπουργική απόφαση, εφαρμόστηκε με τελικούς ωφελούμενους περί τα 92.000 νοικοκυριά για την παροχή δωρεάν ρεύματος, 21.000 νοικοκυριά για την επιδότηση ενοικίου και 148.000 νοικοκυριά για την επιδότηση σίτισης.

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΥΠΕΘΟ: Πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2023 η Ελλάδα στην αύξηση του πραγματικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ

Σε όρους συνολικής (σωρευτικής) αύξησης, την περίοδο 2019- 2023 το πραγματικό ελληνικό κατά κεφαλήν ΑΕΠ …