Τι θα γίνει με το προσωπικό των Δημοτικών υπηρεσιών που κλείνουν;

dimosio2010031600907-preview

Θετικά τα νέα που προέκυψαν για τους δημοτικούς υπαλλήλους που στο προσεχές μέλλον θα βρεθούν χωρίς αντικείμενο απασχόλησης, λόγω κλεισίματος των δημοτικών υπηρεσιών που εργάζονται.

Ο υφυπουργός Γ. Μπαλάφας, ουσιαστικά αποφάσισε να βάλει τέλος στην αγωνία τους μήπως βρεθούν στο «δρόμο», αφού δεσμεύτηκε ότι θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία οι Δήμοι θα έχουν το δικαίωμα να τους μεταφέρουν σε άλλες δημοτικές υπηρεσίες με κενές θέσεις εργασίας, μιας και σήμερα αυτό είναι αδύνατο.

Ο υφυπουργός είχε εκτενή συζήτηση για το μείζον ζήτημα με αντιπροσωπεία δημάρχων που είχε την ίδια ανησυχία με το προσωπικό και κατανοώντας το θέμα σε μία χώρα απολύσεων, είπε πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα σε αυτή την περίπτωση.

Χαρακτηριστικά ο κ.Μπαλάφας είπε στους δημάρχους:

«Να απορροφήσετε τους εργαζόμενους σε άλλες Υπηρεσίες των Δήμων και το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, θα επεξεργαστεί τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, που θα συμπεριληφθούν σε νομοσχέδιο του Υπουργείου, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, νομιμοποιώντας:

- τις αποφάσεις τους για τη μεταφορά εργαζομένων σε Ανώνυμες Εταιρείες των Ο.Τ.Α., που βρίσκονται σε εκκαθάριση ή λύονται στους Δήμους

-τους τρόπους κάλυψης του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων,

-και να τερματίσει το φόβο της απόλυσης του προσωπικού.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: Ο Βελόπουλος προτρέπει σε βία τους πιστούς - Στην περίπτωση Καλλιάνου το ΕΣΥ λειτούργησε όπως έπρεπε

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε πολιτικά και ποινικά υπεύθυνο τον Κ. Βελόπουλο εάν υπάρξουν επεισόδια …