Απέχουν έως και την 24η Απριλίου οι Δικηγόροι

dikigoroi
Συνεχίζουν έως και τη Μεγάλη Δευτέρα 24 του μηνός την αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της χώρας, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Η απόφαση για παράταση της αποχής ελήφθη λόγω της κατάθεσης του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή εντός της προσεχούς εβδομάδας, χωρίς ουσιώδεις αλλαγές σύμφωνα με την εξαγγελία των συναρμόδιων Υπουργών στη συνέντευξη στις 12 Απριλίου 2016.

Στις 23 Απριλίου 2016 θα συνεδριάσουν εκ νέου για να εκτιμήσουν τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση «η επιβολή ΦΠΑ ειδικά στις δικηγορικές υπηρεσίες προσβάλλει το συνταγματικό δικαίωμα των διαδίκων για πρόσβαση στη δικαιοσύνη και δικαστική προστασία καθώς και την αρχή της ισότητας των διαδίκων.

Επιπλέον, ομόθυμη ήταν η αντίδραση της Συντονιστικής Επιτροπής στην δημοσιοποιηθείσα (και μη διαψευσθείσα) κυβερνητική πρόταση για αύξηση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ από 23% σε 24%.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σε σταθερές «ράγες» βαδίζει η ΝΔ – Ο παράγοντας που θα κρίνει τη δεύτερη θέση

Η κυβερνώσα παράταξη διατηρεί δυνάμεις που είναι κοντά στις ευρωεκλογές του 2019 και το άθροισμα …