Υπ.Εργασίας: Βροχή πέφτουν οι διαγραφές προστίμων…Έξαλλοι ελεγκτές του ΣΕΠΕ και Συνδικαλιστές

mayri ergasia

Ακούμε συνεχώς για ελέγχους του υπουργείου, ελέγχους πάταξης της Μαύρης Εργασίας, για εντατικοποίηση, για αμείλικτη αποφασιστικότητα και για στόχους που σύντομα θα αποφέρουν καρπούς, με υποχρεωτική συμμόρφωση των εργοδοτών(που ανθίζουν συνεχώς) στην κείμενη εργατική νομοθεσία, στην προστασία των ανυπεράσπιστων εργαζόμενων, με την καταβολή των νόμιμων αποδοχών, την πιστή εφαρμογή του ωραρίου εργασίας…και…μπλα, μπλα, μπλα…
Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει, αφού τα «παραθυράκια» με τις γνωριμίες καλά κρατούν, ακυρώνοντας προς όφελος των συμφερόντων των διαπροσωπικών σχέσεων, ακόμα και το έργο των υπαλλήλων των ελεγκτικών μηχανισμών, που στο τέλος χωρίς όμως πολλές φορές να ευθύνονται, βρίσκονται υπόλογοι στα εργατικά σωματεία και στους εργαζόμενους που τόλμησαν να καταγγείλουν την εκμετάλλευσή τους από τους εργοδότες τους.
Το ergasianews.gr, αποκαλύπτει σήμερα έγγραφο, με βάση το οποίο, ακυρώθηκε ποινή σε εργολάβο καθαρισμού που έχει υπογράψει σύμβαση συνεργασίας και ανάθεσης έργου με μεγάλο νοσοκομείο της Πάτρας. Την ποινή του την είχε επιβάλλει η τοπική Επιθεώρηση Εργασίας, μετά από καταγγελίες και επίπονες προσπάθειες του Τοπικού Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Ο εργολάβος κινήθηκε προς τα «Ανώτερα» κλιμάκια της «κρατικής προστασίας του» και νιώθει και νικητής, σε ένα κράτος που στήνει στον τοίχο τους εργαζόμενους και υμνεί, όσους παραβιάζουν το Σύνταγμα και τους κανόνες που έχει ακόμα, για την προάσπιση των Εργασιακών Δικαιωμάτων.
Δείτε λοιπόν το έγγραφο, για το νομοθετικό Ελληνικό Εργασιακό, λέμε τώρα, Πλαίσιο….

index

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις: Στην τελική ευθεία - Τι αλλάζει

Τι ισχύει για τα μπλοκάκια - Ποιοι απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος - Τι ισχύει …

One comment

  1. Γιατι τοτε οι υπαληλοι να κανουν σωστα την δουλεια τους?για να ακολουθηση το ρουσφετι των καλων πολιτικων?ενα ειναι ομως το αποτελεσμα αθεμιτος ανταγωνισμος ελαχιστοποιηση εσοδων του ασφσλιστικου συστηματος μειωση δημοσιων εσοδων και μικροτητα του αθαιραπευτου πολιτικου συστηματος εις βαρος του κρατους δικαιου και της εργατιας