70χρονη έχασε τους κόπους μιας ζωής

1-759-620x322

Μία εβδομάδα απεργίας πείνας συμπληρώνει μία 70χρονη από το Αιγάλεω, η Βασιλική Παπαδοπούλου - Αντζά, που έχει κατασκηνώσει στο πάρκο έξω από το κεντρικό κτίριο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, διεκδικώντας την αποζημίωσή της, για τα χρήματα μιας ζωής που έχασε...ύψους 160.000 ευρώ, όταν τον Απρίλιο του 2015, ο καταθετικός λογαριασμός της μετατράπηκε σε επενδυτικό.

Η ίδια καταγγέλλει ότι:

«Μου πήραν τα χρήματα, ας μου πάρουν και τη ζωή μια ώρα αρχύτερα. Ο γιος μου αποφάσισε να σπάσει τον προθεσμιακό λογαριασμό μας στο υποκατάστημα Περιστερίου της Τράπεζας Χανίων και να μεταφέρει τα χρήματά μας στον επενδυτικό λογαριασμό «Αποδίδω», έπειτα από υπόδειξη του διευθυντή, που υποσχέθηκε μεγαλύτερες αποδόσεις.

Δεν μας παρέδωσαν ποτέ την τελευταία σελίδα του συμβολαίου, στην οποία διευκρινιζόταν ότι ο λογαριασμός ήταν επενδυτικός και ότι τα χρήματά μας θα μετατρέπονταν σε μετοχές της τράπεζας!

Ο διευθυντής κατάφερε με τον ίδιο τρόπο να πουλήσει το συγκεκριμένο προϊόν σε μας, αλλά και σε εκατοντάδες άλλους ανυποψίαστους καταθέτες. ΌΟλες οι καταθέσεις μας μετατράπηκαν σε συνεταιριστικές μερίδες και τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν κρίθηκε απαραίτητη η ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, η αξία τους έπεσε από τα 35 ευρώ στα 5! Ζήτησα να μου δώσουν έστω ένα μέρος των χρημάτων μου, καθώς αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα υγείας και θα χρειαστεί να κάνω νέα επέμβαση στο κεφάλι, αλλά δεν έχει έρθει κάποιος από την τράπεζα να μου δώσει ένα ποτήρι νερό!»

«Αν υπάρχουν ακόμα χρήματα στον καταθετικό της λογαριασμό, ασφαλώς αυτά είναι στη διάθεσή της.  ».τόνισε η ίδια, η οποία κοιμάται στο πάρκο που βρίσκεται απέναντι από το μέγαρο της τράπεζας. Η αξία των μετοχών της 70χρονης είναι πλέον στα 14 ευρώ, αλλά δεν μπορεί να πάρει τα χρήματά της, καθώς υπάρχει απαγόρευση ρευστοποίησης από την Τράπεζα της Ελλάδος», δήλωσε από την πλευρά του στο ekriti.gr, ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων Μιχάλης Μαρακάκης.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Στις 1.434,03 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 0,96%

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 48,69 εκατ. ευρώ Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των …