Πρόσληψη από ΜΚΟ

Job-Search-Find-a-Job

Ένα αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο της Καθολικής Εκκλησίας και αναγνωρισμένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που εμπνέεται από την Κοινωνική Διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας και από τις εμπειρίες και ελπίδες των ανθρώπων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση υφίστανται στερήσεις είναι περιθωριοποιημένοι και ζουν σε συνθήκες φτώχειας Βοηθάει άτομα που έχουν ανάγκη οποιασδήποτε θρησκείας χωρίς διακρίσεις, η "Κάριτας Ελλάς" ζητά προσωπικό.

Περίληψη θέσης εργασίας:
Πρωταρχικός ρόλος των κοινωνικών λειτουργών είναι να διαχειρίζονται υποθέσεις προσφύγων και μεταναστών στην Βόρεια Ελλάδα. Ο ρόλος αυτός περιλαμβάνει την παροχή σε μετανάστες και πρόσφυγες πληροφοριών σχετικά με τα δικαιώματά τους τις οδούς ασφαλούς διέλευσης και διαθέσιμες υπηρεσίες. Ο/Η κοινωνικός/ή λειτουργός θα εντοπίζει επίσης ιδιαίτερα ευάλωτες περιπτώσεις όπως αυτές ορίζονται από το έργο και θα τους παρέχει πρόσθετη υποστήριξη ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες που χρειάζονται σε κάθε περίπτωση χωριστά Ο/Η κοινωνικός/ή λειτουργός θα συνεργάζεται στενά με διερμηνείς (πολιτισμικούς μεσολαβητές) και θα παρέχει τις υπηρεσίες του στα Ανοιχτά Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων και σε λοιπούς χώρους παραμονής τους στην Βόρεια Ελλάδα.

Κύριος στόχος θα είναι η παροχή πληροφοριών και υπηρεσιών στους πρόσφυγες και τους μετανάστες εκεί όπου βρίσκονται καθώς και η υποστήριξη του συνόλου των δράσεων τις Κάριτας Ελλάς στο πλαίσιο του προγράμματος Έκτακτης Ανάγκης που υλοποιείται στην Βόρεια Ελλάδα.

Βασικές απαιτήσεις:
- Πτυχίο κοινωνικού/ής λειτουργού ή παρόμοιο
- Έγκυρη άδεια παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα / Δυνατότητα κατά νόμο εργασίας στην Ελλάδα
- Καλή γνώση της ελληνικής και/ή αγγλικής.
- Γνώση της αραβικής/φαρσί επιθυμητή
- 2 χρόνια εμπειρίας σε παρόμοια κοινωνική θέση (Εμπειρία με άλλη ΜΚΟ είναι επιθυμητή)
- Ομαδική εργασία διαπολιτιστική ευαισθησία ευελιξία
- Ικανότητα εργασίας σε ένα απαιτητικό περιβάλλον
- Ενδιαφέρον για παροχή βοήθειας σε μετανάστες και πρόσφυγες
- Πολύ καλή γνώση της Κοινωνικής Διδασκαλίας της Καθολικής Εκκλησίας.

Αίτηση Πρόσληψης:
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους και το βιογραφικό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση caritashellas@caritas.gr με θέμα: “Αίτηση Κοινωνικού Λειτουργού Βόρεια Ελλάδα”(ή να ταχυδρομήσουν με συστημένη επιστολή ή courier κλειστό φάκελο που θα περιέχει την αίτησή τους με όλα τα δικαιολογητικά στη διεύθυνση: Κάριτας Ελλάς, Καποδιστρίου 52, 10432 Αθήνα.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα εξετασθούν από την επιτροπή αξιολόγησης και θα κληθούν σε συνέντευξη όσοι υποψήφιοι κριθούν θετικά. Η επιτροπή αξιολόγησης θα κρίνει τους υποψήφιους σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής και βάσει βιογραφικού και συνέντευξης.
Καταληκτική προθεσμία παραλαβής των αιτήσεων και των αντίστοιχων δικαιολογητικών είναι Δευτέρα 18η Απριλίου 2016.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Απάντηση του υπουργείου Ναυτιλίας στον κασσελάκη για τα νησιά

Δαπανούνται ετησίως περί τα 36 εκατομμύρια ευρώ για την σύναψη συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, αναφέρει …