Η "μυστική" εγκύκλιος της πλήρους σύνταξης στα 50-55 έτη

sintaxiouxos

5 είναι τελικά τα παράθυρα εξόδου στην σύνταξη πολύ πριν τα 67, από τα 50 ή τα 55 έτη και μάλιστα με πλήρη σύνταξη, για μεγάλη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων, όπως ξεκάθαρα περιλαμβάνει εγκύκλιος, η οποία ακόμα δεν έχει δει ακόμα το φως της δημοσιότητας, με τις εξής προυποθέσεις:
1. Οι γονείς που αποκτούν παιδί μετά το 2013 και θα έβγαιναν κανονικά στα 67 με 25ετία ή στα 62 με 40ετία θεμελιώνουν αναδρομικά συνταξιοδοτικό δικαίωμα από το 50ό έως το 55ο έτος της ηλικίας τους. Εξομοιώνονται δηλαδή πλήρως με τους γονείς οι οποίοι είχαν ανήλικο παιδί και 25 έτη ασφάλισης έως το 2012.
2. Οι γυναίκες που απέκτησαν τρίτο παιδί μετά το 2013 μέχρι τώρα δεν θεωρούνταν τρίτεκνες ώστε να έχουν τις ίδιες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης με όσες είχαν τρία παιδιά έως το 2012. Με την εγκύκλιο του Δημοσίου, εξομοιώνονται πλήρως και πλέον αποχωρούν χωρίς όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, αρκεί να συμπληρώνουν τα 20 έτη ασφάλισης το 2010!
Χωρίς την εξίσωση αυτή θα έβγαιναν στα 67 για πλήρη σύναξη. Επίσης, κλειδώνουν αναδρομικά τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης που ίσχυαν για όσους είχαν τρία παιδιά έως το 2012 και οι δύο γονείς που αποκτούν τρίτο παιδί μετά το 2013. Αποκτούν έτσι το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν από τα 52 ή από τα 55, αρκεί να είχαν πιάσει αυτά τα όρια ηλικίας έως τις 18/8/2015.
3. Oι υπάλληλοι που έχουν διοριστεί στο Δημόσιο, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν ασφαλισμένοι σε άλλο Ταμείο, θεμελιώνουν πλέον συνταξιοδοτικό δικαίωμα με αναγνώριση πλασματικού χρόνοι, χωρίς να είναι υποχρεωτική η 15ετής αμιγής δημόσια υπηρεσία που προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις.
4. Για τη θεμελίωση δικαιώματος με διαδοχική ασφάλιση, δεν απαιτούνται πλέον τα 5 έτη που πρέπει να έχουν οι υπάλληλοι στο Δημόσιο, εφόσον είναι ο τελευταίος τους φορέας, αλλά θεμελιώνουν δικαίωμα με τις προϋποθέσεις που ίσχυαν κατά τη συμπλήρωση της 25ετίας τους, ακόμη κι αν στην 25ετία δεν είχαν διοριστεί στο Δημόσιο!
5. Όσοι παραιτήθηκαν για να βγουν στη σύνταξη, αλλά στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, έχουν το δικαίωμα της επανεξέτασης της αίτησής τους, ώστε να πάρουν σύνταξη με τις νέες και ευνοϊκότερες προϋποθέσεις. Στην εγκύκλιο δηλαδή αναγνωρίζεται η "πλάνη περί τα πραγματικά περιστατικά" και τους παρέχεται το δικαίωμα να επανέλθουν ζητώντας επανεξέταση της απορριφθείσης αίτησης συνταξιοδότησης.

Το περιεχόμενο της μυστικής εγκυκλίου για τα όρια ηλικίας στο Δημόσιο, αποκάλυψε σε δημοσίευμά τους ο "Ελεύθερος Τύπος".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …