Με αντιπαράθεση και διευκρινίσεις η προκήρυξη για τις ΜΕΘ

nosokomeio_777196548

Την δική του απάντηση για τον προσωρινό πίνακα των επιτυχόντων γιατρών  για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, δίνει το Υπουργείο υγείας με την ακόλουθη ανακοίνωσή του:
"Σχετικά με το θέμα που επιχειρείται να δημιουργηθεί από συγκεκριμένους «κύκλους» σχετικά με τον προσωρινό πίνακα των επιτυχόντων γιατρών  για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας,  διευκρινίζουμε τα παρακάτω:

-Προκειμένου να  στελεχωθούν άμεσα οι ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΝΝ στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, το υπουργείο Υγείας επέλεξε να προχωρήσει  στην πρόσληψη 100 γιατρών  και 400 νοσηλευτών με προκήρυξη μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.

-Παρότι στο παρελθόν το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν τηρούσε καμία διαδικασία σε ανάλογες περιπτώσεις  , το υπουργείο επέμεινε η κατανομή των θέσεων στις αντίστοιχες μονάδες να γίνει με ορθολογικό τρόπο και με  τη συνδρομή της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, όπως επίσης  η διαδικασία επιλογής να γίνει με μοριοδότηση των υποψηφίων βάσει κριτηρίων ΑΣΕΠ.
-Στη συνέχεια και παρότι είχαν δοθεί σαφείς οδηγίες - το υπουργείο Υγείας σε δειγματοληπτικό έλεγχο της  μοριοδότησης των γιατρών που είχε γίνει από το ΚΕΕΛΠΝΟ διαπίστωσε λάθη σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%.

-Για παράδειγμα είχε υπολογιστεί κακώς ως γενική προϋπηρεσία ο χρόνος για την απόκτηση της  ειδικότητας,  προϋπηρεσία σε ΜΕΘ που δεν αποδεικνυόταν  από  πουθενά ή είχαν προσμετρηθεί ανύπαρκτοι  μεταπτυχιακοί τίτλοι.

-Με στόχο την γρήγορη αλλά και διαφανή ολοκλήρωση της διαδικασίας,  το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε επανέλεγχο όλων των φακέλων των υποψηφίων προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η μοριοδότηση θα είναι απολύτως σύμφωνη με τα δημοσιευθέντα στην προκήρυξη κριτήρια.
-Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι όλες οι ενέργειες έγιναν προκειμένου να στελεχωθούν άμεσα οι ΜΕΘ με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο  και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο που έχει έννομο συμφέρον να αναζητήσει τη διασταύρωση των στοιχείων.

-Εκείνοι που σήμερα μας καταγγέλλουν για  «παρέμβαση» είναι οι ίδιοι που πρόσφεραν διαχρονικά και συνεχίζουν να προσφέρουν πολιτική ασυλία σε ένα αποδεδειγμένα αδιαφανές, πελατειακό και διαπλεκόμενο με συμφέροντα καθεστώς στο ΚΕΕΛΠΝΟ που αυτή την περίοδο προωθείται η εξυγίανσή του."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ενιαία Λίστα Χειρουργείων ηλεκτρονικά και ενημέρωση ασθενούς

Με διάταξη σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο: «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της …