Μοσκοβισί: Θα πέσει η Ελληνική κυβέρνηση αν...

elliniko_xreos_0

Στο πλευρό της κυβέρνησης, βλέποντας τον πολιτικό κίνδυνο που υπάρχει στάθηκε μόνο ο  Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας και προειδοποιώντας για τον κίνδυνο να πέσει η αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα, εάν συνεχιστούν οι πιέσεις των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ, για νέο πακέτο εξοντωτικών μέτρων στην Ελλάδα.

"Αν η ελληνική κυβέρνηση πάρει αυτά τα μέτρα, θα πέσει", ξεκαθάρισε ο Μοσκοβισί στην μυστική συνάντηση των εκπροσώπων των θεσμών και των υπουργών Οικονομικών την περασμένη Παρασκευή, σε μία προσπάθεια να βάλει φρένο στις απαιτήσεις τους, απέναντι σε ένα λαό που εξαντλήθηκε οικονομικά και φορολογικά και οι αντιδράσεις δεν θα αργήσουν.

Το «κλαμπ» των 4 ισχυρότερων χωρών της Ευρωζώνης και εκπροσώπων του Eurogroup, της ΕΚΤ, του ESM και του ΔΝΤ που είναι κλειστό, συνεκλήθη αιφνιδιαστικά και φυσικά μυστικά συζητώντας στην Ουάσιγκτον για το Ελληνικό χρέος, με την Κομισιόν να καταθέτει πρόταση "ειρηνευτικής μορφής μεταξύ Ευρώπης και ΔΝΤ, για πακέτο επιπλέον μέτρων 3 δις ευρώ και όχι 8 δις ευρώ που ζητά το ΔΝΤ.

Η πρόταση κατατέθηκε από τον πρόεδρο του EWG Τόμας Βίζερ, με την προαναφερόμενη αντίδραση μόνο του Μοσκοβισί και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να έχει μείνει με την εντύπωση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία και στο προσεχές Eurogroup στο Αμστερνταμ, θα υπήρχε θετική εξέλιξη για την χώρα μας.

Τώρα έχουμε μείνει σε ποιο σενάριο θα επιλέξει ο πρωθυπουργός. Το «μαλακό» σενάριο ή το «σκληρό» σενάριο. Το πρώτο προβλέπει να δοθεί από την Αθήνα μία πολιτική δέσμευση, αλλά μεταφέρει τη συζήτηση του χρέους στο αόριστο μέλλον και το δεύτερο της επιβολής μέτρων εκτάκτου ανάγκης που θα τεθούν σε ισχύ αυτόματα, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να πιάσει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

"Και το παιχνίδι τώρα αρχίζει", όπως είπε ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος....Ένα παιχνίδι σε βάρος των Ελλήνων πολιτών....

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …