Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες οι Δημοσιογράφοι

aper

Σε 48ωρη απεργία θα προχωρήσουν αντιδρώντας στο ασφαλιστικό οι δημοσιογράφοι της Πάτρας, της Δυτικής Ελλάδας και όλης της χώρας, την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Απριλίου τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης μέχρι και της 6 το πρωί του Σαββάτου.

Όπως αποφάσισαν το μεσημέρι της Δευτέρας όλες οι Ενώσεις στην συνεδρίασή τους, πρόκειται για την έναρξη των κινητοποιήσεων του κλάδου που θα συνεχιστούν, αν εμμείνει η κυβέρνηση στις αποφάσεις της.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν όλα τα ΜΜΕ, δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου.

Στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για το Ασφαλιστικό, τονίζεται:

«Με τη συμμετοχή των Προέδρων και των μελών όλων των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων της Ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για το Ασφαλιστικό.

Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη για άμεσες αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του Κλάδου και τη διάσωση του πόρου που ενισχύει την αυτονομία των ασφαλιστικών Ταμείων μας.

Υλοποιώντας την κοινή βούληση όλων των εκπροσώπων, συνήλθε αμέσως μετά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ και αποφάσισε την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας ως εξής:

• Την προκήρυξη 48ωρης απεργίας στα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά) και διαδικτυακά ΜΜΕ από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 21/4/2016 μέχρι τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 23/4.

• Σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ΓΓΕΕ, ΓΓΜΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ και γραφεία Τύπου από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 22/4 έως τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 24/4.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των Ενώσεων του κλάδου να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την επιτυχία των απεργιών και την περιφρούρησή τους.

Την προσεχή Παρασκευή 22 Απριλίου θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ για την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα τις επόμενες ημέρες.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η ευχή του πρωθυπουργού για την Καθαρά Δευτέρα - Πώς γιόρτασε τα κούλουμα

Επέστρεψε στην Αθήνα από το Κάιρο ο πρωθυπουργός  Στην ύπαιθρο ως είθισται αυτήν την ημέρα, …