Τράπεζα απέλυσε τους πρώτους τραπεζουπαλλήλους

apolish

"Εκδικητικές και συνδικαλιστικές", χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων (ΣΥΔΑΠΤΤ), τις απολύσεις με απόφαση της Eurobank, των ενοικιαζόμενων τραπεζοϋπαλλήλων των 586 ευρώ, που απασχολούνται ως ταμίες στα καταστήματα του πρώην Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Οι εργαζόμενοι αυτοί μόλις πριν 6 μήνες υπέγραψαν μείωση μισθού αποδεχόμενοι τον κατώτατο μισθό και οι οποίοι είναι με καθεστώς εναλλασσόμενης εργολαβίας,  σε διαφορετικούς εργολάβους.

Την πόρτα της εξόδου όπως καταγγέλλει το Σωματείο είδαν μέλλουσες μητέρες ή μητέρες σε άδεια λοχείας που υποτίθεται ότι προστατεύονται από τον νόμο, καθώς επίσης και ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων "Mellon Technologies".

"Αν δεν είναι τραπεζοϋπάλληλος ο ταμίας, τότε ποιος είναι; - Εξαναγκάστηκαν πριν από περίπου ένα χρόνο, για να κρατήσουν τη δουλειά τους, να αλλάξουν για άλλη μία φορά εργολάβο και να κάνουν τη βρόμικη δουλειά, την εκκαθάριση του φυσικού αρχείου στα υπόγεια των καταστημάτων μαζί με κατσαρίδες και τρωκτικά.

Εξαναγκάστηκαν πριν από έξι μήνες να υπογράψουν μείωση μισθού και να πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων, προσθέτοντας: "Είναι κοροϊδία η προσφορά του "εργολάβου" για δουλειά στην Αθήνα, να μετακομίσουν δηλαδή οι συνάδελφοι από Καρδίτσα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Χανιά, κ.α. στην πρωτεύουσα και να ζήσουν (πώς;) με 586 ευρώ μικτά", τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του σωματείου.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024. Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 1. …