Αντίστροφη μέτρηση για γνωστό εκδοτικό οίκο

erwthmatiko

Καμπανάκι κινδύνου χτυπά ο ορκωτός ελεγκτής, στον πολύ γνωστό Εκδοτικό οίκο που κάποτε μεσουρανούσε των Εκδόσεων Λιβάνη, οι οικονομικές ζημίες του οποίου, είναι πολύ μεγαλύτερες από τα έσοδά του.

Σύμφωνα με τον ορκωτό ελεγκτή προκύπτει εμφανώς ουσιαστικό ζήτημα επιβίωσης της εταιρίας για τους κάτωθι λόγους:

"1.) υφίστανται την 31 Δεκεμβρίου 2015, σημαντικές λειτουργικές ζημιές στην εταιρεία και στον όμιλο

2.) το σύνολο της αξίας των βραχυπροθέσμων υποχρεώσεων της εταιρείας και του ομίλου υπερβαίνει τη συνολική αξία των κυκλοφορούντων περιουσιακών των στοιχείων με αποτέλεσμα να υπάρχει η πιθανότητα να μην είναι σε θέση να αποπληρώσει μέρος των συμβατικών της υποχρεώσεων και

3.) συντρέχει περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 47 του Ν. 2190/1920 λόγω του ότι τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας έχουν μειωθεί κάτω του 50% του καταβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.
Συνεπεία αυτών θα πρέπει να ληφθούν εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα ώστε η εταιρεία και ο όμιλος να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη δραστηριότητά τους

  • Η τραγική κατάσταση αποτυπώνεται και στην εξέλιξη των μεγεθών κατά το 2015 όπου προκύπτει ότι οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν σε € 3,52 εκ. έναντι 5,37 εκ. του 2014.
  • Τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 0,47 εκ. έναντι 2,19 εκ. της προηγούμενης χρήσης.
  • Οι ζημίες προ φόρων, χρηματοδοτικών επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων ανήλθαν σε € 2,36 εκ. έναντι € 1,81 εκ. για το έτος 2014.
  • Οι ζημίες προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων ανήλθαν σε € 2,81 εκ. έναντι € 2,22 εκ. για το έτος 2014.
  • Οι ζημίες προ φόρων ανήλθαν σε € 4,21 εκ. έναντι € 3,01 εκ. του έτους 2014.
  • Οι ζημίες προήλθαν από τη συνήθη λειτουργία της εταιρείας κατά € 3,08 εκ. και από απομείωση στοιχείων ενεργητικού συνολικού ποσού κατά € 1,13 εκ.
  • Οι ζημίες μετά φόρων ανήλθαν σε € 4,24 εκ. έναντι € 3,04 εκ. για το έτος 2014.
  • Ουσιαστικά δηλαδή έχουμε το φαινόμενο οι ζημίες να είναι μεγαλύτερες από το τζίρο της εταιρίας."
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χ. Θεοχάρης: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις - Από 1/5 τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Δε θα δοθεί παράταση για τη διασύνδεση ταμειακών με POS, ξεκαθάρισε ο υφυπουρργός Εθνικής Οικονομίας …