Από σήμερα στη βουλή το Ασφαλιστικό

vouli_2015_3_18_13_14_30_b2

Σήμερα κατατίθεται στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, με το Ελεγκτικό Συνέδριο πιθανότερα την Τετάρτη να αποφανθεί θετικά, ώστε την Πέμπτη 21 Απριλίου να εισαχθεί στις αρμόδιες επιτροπές της βουλής προς συζήτηση.

Αυτό σημαίνει ότι επί της ουσίας από την Μεγάλη Εβδομάδα η ολομέλεια του Κοινοβουλίου, θα βρεθεί μπροστά στην ευθύνη συζήτησής του, με την ψήφισή του να εκτιμάται αμέσως μετά.

Μεταξύ το νομοσχέδιο περιλαμβάνει άρθρα όπως:

  • αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών έως μιάμιση ποσοστιαία μονάδα για μία τριετία
  • ύψους των εισφορών για όλους τους ασφαλισμένους (μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, επιστήμονες)
  • δημιουργίας του νέου Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), στον οποίο θα ενσωματωθούν όλα τα Ταμεία Κύριας Ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ), αλλά και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου (ΓΛΚ)
  • δημιουργίας του θεσμού της Εθνικής Σύνταξης για τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης βάσει των οποίων θα χορηγούνται στο εξής οι συντάξεις.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Υψηλοί τόνοι στην πρώτη συζήτηση για το νέο δικαστικό χάρτη

Επίθεση Γιώργου Φλωρίδη σε ΠΑΣΟΚ - Κριτική από την αντιπολίτευση Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο …