Τι άλλο θα ακούσουμε για μία θέση εργασίας....

640

Όλα νομίζαμε ότι τα είχαμε ακούσει από τους ειδικούς, για την επιτυχία μίας συνέντευξης για μία θέση εργασίας...

Λάθος μεγάλο...

Τώρα ήρθε στην επικαιρότητα μία νέα έρευνα, που θέλει ο υποψήφιος για δουλειά να φορά ροζ, για να έχει στο τσεπάκι του την θέση εργασίας που διεκδικεί...

Κι όμως… Τα πολύχρωμα ρούχα φαίνεται να συμβάλλουν στο να πάρεις αύξηση, όπως υποστηρίζει . η  νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Telegraph, με βάση την οποία,  το 20% των εργαζομένων ηλικίας 18-34 πιστεύουν ότι πήρε προαγωγή εξαιτίας του ότι φορούσαν φωτεινά ή πολύχρωμα ρούχα. Το ίδιο ποσοστό των εργαζομένων ηλικίας 25-34 θεωρούν ότι η πολύχρωμη στολή εργασίας τους έφερε μια αύξηση, γιατί ανέφεραν ότι το να φοράς χρώμα τείνει να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι και δίνει στους άλλους την εντύπωση ότι έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και είναι πιο δημιουργικοί.

Γενικά τα πολύχρωμα ρούχα αλλά και αυτά με μοτίβα βοηθούν. Όσον αφορά στα χρώματα, τo μωβ και το κόκκινο είναι από τα καλύτερα, κατά τον συγγραφέα βιβλίων Joel Bauer, που τάσσεται υπέρ "ροζ και του συνδυασμού ροζ με μαύρο. Δείχνεις ότι θες χρήματα, ότι είσαι δυναμικός και έχεις αυτοπεποίθηση", τονίζει.

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Sir Cary Cooper, καθηγητής της Οργανωτικής Ψυχολογίας και Υγείας στο Manchester Business School, φορώντας πολύχρωμα ρούχα λέει «γίνεστε δημιουργικοί και σίγουρα θα κάνετε τους ανθρώπους να σας παρατηρήσουν, άλλωστε δεν χρειάζεται να φοράτε μόνο ένα αυστηρό κοστούμι.»

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

'Yμνοι από τους Times του Λονδίνου για την ελληνική οικονομία

Η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία τρία χρόνια, αναφέρουν …