4 οι συντελεστές φορολόγησης των αγροτών

agrothis

Έκπτωση φόρου 2.000 ευρώ μέσω του αφορολόγητου ορίου, που θα είναι στα 9.100 ευρώ,  θα δικαιούνται οι αγρότες, των οποίων στα εισοδήματα του 2015 ο φόρος θα παραμείνει στο 13%, σύμφωνα με την κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2016, την οποία το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό.

Στα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, επιχειρηματικές και αγροτικές δραστηριότητες θα φορολογούνται με ενιαία (κοινή) φορολογική κλίμακα στην οποία:

  • Εισόδημα 0-20.000 ευρώ φορολογείται με συντελεστή 22%
  • Εισόδημα 21.001-30.000 ευρώ φορολογείται με συντελεστή 29%
  • Εισόδημα 30.001-40.000 ευρώ φορολογείται με συντελεστή 37%
  • Εισόδημα 40.001 και άνω ευρώ φορολογείται με συντελεστή 45%

Όπως αναφέρει το νομοσχέδιο «Ειδικά, για τους ασκούντες ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, στον προσδιορισμό του κέρδους από επιχειρηματική δραστηριότητα περιλαμβάνονται οι άμεσες ενισχύσεις του πρώτου πυλώνα της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, με εξαίρεση τις πράσινες και τις συνδεδεμένες, καθώς και οι επιδοτήσεις που υπερβαίνουν τα δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ, οι δε αγροτικές αποζημιώσεις, στο σύνολό τους, δεν συνυπολογίζονται».

Σύμφωνα με το agrotypos.gr, στην περίπτωση που αποκτάται εισόδημα από μισθούς και συντάξεις μαζί με εισόδημα ατομικής αγροτικής επιχείρησης, η μείωση φόρου υπολογίζεται μία φορά για το σύνολο των εισοδημάτων.

Στην κλίμακα υπολογισμού του φόρου για τα εισοδήματα από ακίνητα θα επέλθουν οι ακόλουθες αλλαγές:

  • Αύξηση από το 11% στο 15% του συντελεστή φορολόγησης που επιβάλλεται στο ετήσιο εισόδημα μέχρι το επίπεδο των 12.000 ευρώ.
  •  Αύξηση από το 33% στο 35% του συντελεστή φορολόγησης που επιβαρύνει το κλιμάκιο ετησίου
    εισοδήματος από τα 12.001 έως τα 35.000 ευρώ.
  • Αύξηση από το 33% στο 45% του συντελεστή φορολόγησης για το τμήμα ετησίου εισοδήματος πάνω από τα 35.000 ευρώ.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γεραπετρίτης: Στις Βρυξέλλες αύριο για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν, επίσης, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, παρουσία του Ουκρανού Υπουργού …