Διαδικασία εισαγωγής στις Σχολές της πυροσβεστικής Υπηρεσίας

pirosvestiki-fotia

Το νέο Προεδρικό Διάταγμα που καθορίζει τα "Προσόντα, τις προϋποθέσεις, τα κωλύματα κατάταξης, τις κατηγορίες υποψηφίων και τη διαδικασία για την εισαγωγή τόσο στη Σχολή Πυροσβεστών, όσο και στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο και άλλες διατάξεις", δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ο διαγωνισμός για την εισαγωγή σπουδαστών στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβστικής Ακαδημίας προκηρύσσεται με απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος και η επιλογή των υποψηφίων γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 69 του Ν. 4249/2014 και του Ν. 4186/2013, όπως ισχύουν.

Ο συνολικός αριθμός των εισακτέων σε καθεμία από τις παραπάνω Σχολές καθορίζεται κατ’ έτος με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παιδείας, Ερευνών και Θρησκευμάτων, μετά από εισήγηση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αφού ληφθούν υπόψη τόσο οι κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν κατά την προκήρυξη των εξετάσεων όσο και εκείνες που πρόκειται να κενωθούν μέχρι το τέλος του επόμενου της έναρξης της εκπαιδευτικής περιόδου έτους, σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες επιχειρησιακές ανάγκες.

Στην προκήρυξη καθορίζονται:

  • Ο αριθμός εισακτέων στις Σχολές και κατά κατηγορίες.
  • Τα απαιτούμενα προσόντα, προϋποθέσεις και κωλύματα κατάταξης.
  • Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ο χρόνος και ο τρόπος υποβολής τους.
  • Η διαδικασία, ο χρόνος και ο τρόπος των προκαταρκτικών εξετάσεων.
  • Το έντυπο και το είδος της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης.
  • Κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

Το ΦΕΚ ΕΔΩ

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οκτώ άνδρες συνελήφθησαν στη Γαλλία στο πλαίσιο έρευνας για χρηματοδότηση PKK

Οι συλλήψεις έγιναν από την Υποδιεύθυνση κατά της τρομοκρατίας (Sdat) και το OCRGDF (Κεντρικό Γραφείο …