Έως 6 Μαίου παρατείνεται η αποχή...

forologiki_dilwsh

Συνεχίζει αμετακίνητη όσο συνεχίζει και η κυβέρνηση την αδιάλλακτη στάση της, την αποχή της από  την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έως τις 6 Μαίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών, ως έκφραση αντίδρασης  στο σχέδιο νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση για το φορολογικό και το ασφαλιστικό.

Η ανακοίνωση της ΠΟΦΕΕ:

«Τίτλους τέλους βάζει στην υγιή Ελληνική επιχειρηματικότητα το σχέδιο νόμου που τελικά κατατέθηκε όπως ήταν το αρχικό και μάλιστα με αλλαγές που το κάνουν "χειρότερο" παρά τις διαμαρτυρίες όλων των Κλάδων των Επιστημονικών φορέων και των Επαγγελματικών Φορέων των Μικρομεσαίων.

Στα ακροτελευταία άρθρα του περιλαμβάνει και το "κερασάκι της τούρτας" που δεν είναι άλλη από την νέα φορολογική κλίμακα με ελαφρύνσεις μεν στα χαμηλά εισοδήματα αλλά με άθροισμα εισοδημάτων από διαφορετικές πηγές επιβαρύνει υπέρμετρα τα μεσαία εισοδήματα καθώς οδηγεί σε εξοντωτικά ποσοστά τα οποία μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές οδηγούν σε "δήμευση" εισοδημάτων καθώς η μείωση του εισοδήματος ξεπερνά το 60%.

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. συντασσόμενη τόσο με τους υπόλοιπους Επιστημονικούς Φορείς όσο και με το ανωτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο της, την Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., συνεχίζει την διαμαρτυρία της και την αποχή της από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έως τις 6/5/2016, όπως αυτή διαμορφώθηκε τελικά στην σύσκεψη του Κλάδου στο Ο.Ε.Ε. και καλεί τα Μέλη της σε ετοιμότητα για περαιτέρω δράσεις όπως θα αποφασισθούν στην συνέχεια.

Τέτοιου είδους ασφαλιστική μεταρρύθμιση που σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες με ενοποίηση ταμείων σε τρία ταμεία και όχι σε ένα, όπως εδώ, ολοκληρώθηκαν μετά από χρόνια και πάντα μέσα από μακρά διαβούλευση , εδώ πάει να ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες με "FAST TRACK", διαδικασίες και διαβούλευση(!!!) ΜΙΑΣ (1) ημέρας.

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. παραμένει στις μέχρι τώρα εκφρασμένες θέσεις της, τονίζοντας τον κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα σε κατάρρευση εσόδων και στα δύο σκέλη (φορολογικό και ασφαλιστικό) αλλά και υπερβολική αύξηση των ληξιπρόθεσμων. Άλλωστε έπρεπε να είναι γνωστή στην Κυβέρνηση (ή στους συμβούλους της) η θεωρία σχετικά με την καμπύλη Laffer.

Στο πρακτικό επίπεδο η διάταξη για πληρωμή (α) μισθών + (β) ασφαλιστικών εισφορών και (γ) ΦΜΥ, με την πληρωμή των εισφορών του ΙΚΑ προκαταβολικά μαζί με τους μισθούς, μέσω τραπεζών σε μια περίοδο που οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις πληρώνουν τους εργαζόμενους τους σε δόσεις, όσες από αυτές μπορούν, είναι πάρα πολύ δύσκολη στην πρακτική εφαρμογή της καθώς είναι πολλά θέματα που πρέπει να ληφθούν ή να υπολογισθούν πριν την έκδοση της αναγκαίας Υπουργικής απόφασης, γεγονός που αποδεικνύει την προχειρότητα της "σύλληψης" της σχετικής διάταξης (ενδεικτικά προβλήματα που περιμένουν λύση: ποιος θα πληρώνεται πρώτος αν δεν επαρκούν τα χρήματα που θα είναι σε έναν λογαριασμό; Τι θα γίνει τον Ιούλιο που ίσως θα έχουμε διπλή καταβολή εισφορών και μετά καταβάλλονται οι εισφορές τον ίδιο μήνα; κ.λπ.)

Με Φ.Π.Α. 23 (σήμερα) ή 24% αύριο, ασφαλιστικές εισφορές 26,95%, φορολογία στο 22%-29% και προκαταβολή φόρου 100% και το τέλος επιτηδεύματος ας μας πουν από την Κυβέρνηση ή από το Οικονομικό Επιτελείο πώς μπορεί να επιβιώσει μια επιχείρηση, να διατηρήσει τους εργαζόμενους, να πληρώνει τα δάνεια, τους φόρους της, τον ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας και τέλος αν της περισσέψει και τίποτα να θρέψει την οικογένεια του ο επιχειρηματίας.

Είναι ξεκάθαρο ότι στόχος είναι ένας, "ο πλήρης θάνατος του εμποράκου" και της Μικρομεσαίας Επιχείρησης που τον αντιπροσωπεύει. Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. τέλος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια για τον διαχωρισμό στο ασφαλιστικό σχέδιο νόμου (άρθρο 41 παρ.3), των αυτοαπασχολούμενων του Κλάδου των Λογιστών - Φοροτεχνικών σε Λογιστές Οικονομολόγους ή μη και ξανά τους Οικονομολόγους σε Μέλη και μη Μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Τονίζει δε προς όποιον λέει ότι "καίγεται" για την ενότητα του Κλάδου απέναντι σε κάθε κοινό πρόβλημα ότι είναι αναγκαία η αμφίδρομη υποστήριξη ΟΛΩΝ όσων ανήκουν στον Κλάδο γιατί κοινά προβλήματα απαιτούν κοινές λύσεις και όχι εξαιρέσεις. Ίσως πάλι αυτό να είναι μια ακόμη προσπάθεια της Κυβέρνησης να διαιρέσει τον Κλάδο στα δύο, αλλά τότε κερδισμένος δεν θα είναι σίγουρα ο Κλάδος.

Το "ΜΟΝΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει ένα σύνθημα κενό από νοήματα συναδελφικής αλληλεγγύης ανεξάρτητα από Πτυχίο. Δεν είναι το σύνθημα ενός πολιτικού κόμματος είναι το αίτημα και ταυτόχρονα η εντολή ενός ολόκληρου κλάδου προς όλους όσους έχουν επιλεγεί να προασπίζονται τα συμφέροντα του. Όσον αφορά σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού κ. Κατρούγκαλου αλλά και του δελτίου τύπου του ΟΓΑ σχετικά με το ότι ο κλάδος ευθύνεται για την μη πληρωμή του 100% των οικογενειακών επιδομάτων, η αποχή ουδόλως επηρέασε την υποβολή των σχετικών δηλώσεων, διότι υπήρχε εξαίρεση για την συγκεκριμένη κατηγορία των φορολογουμένων από την έναρξη της αποχής γιατί το taxisnet άνοιξε καθυστερημένα».

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …