«Μαθητών Επιχειρείν», ο Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας

dde_serron_alfavita.gr_

Ομάδες μαθητών των Γυμνασίων, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών μπορούν να συμμετάσχουν στο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας, με τίτλο «Μαθητών Επιχειρείν», που για δεύτερη φορά διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών του Υπουργείου Παιδείας, το Επιμελητήριο Σερρών και το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι εργασίες των μαθητών στηρίζεται στους παρακάτω θεματικούς άξονες αλλά και σε οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα:

  • Δημιουργία εικονικής επιχείρησης
  • Δημιουργία επιχειρηματικου σχεδίου
  • Προώθηση προιόντων μιας επιχείρησης
  • Προβολή- Προώθηση της τοπικής αγοράς
  • Προβολή- Προώθηση τοπικών προιόντων
  • Ανάπτυξη της τοπικής αγοράς
  • Πρόταση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών
  • Πρόταση Ανάπτυξης Τοπικού Δήμου – Κοινότητας
  • Πρόταση Ανάπτυξης – Προώθησης του Τοπικού τουρισμού (π.χ Αγροτουρισμός, Πολίτιστικός τουρισμός κλπ.)
  • Πρόταση κοινωνικής επιχειρηματικότητας
  • Πρόταση πολιτιστικής επιχειρηματικότητας
  • Πρόταση δημιουργικής επιχειρηματικότητας (π.χ. χειροτεχνία, ξυλοτεχνία, μαρμαροτεχνία, υφαντική κλπ.)

Βασικός σκοπός του διαγωνισμού είναι η εξοικείωση με την έννοια της επιχειρηματικότητας και την επιχειρηματική κουλτούρα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι μαθητές να προσεγγίσουν την έννοια της επιχειρηματικότητας, διερευνώντας τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του σύγχρονου επιχειρηματία και ταυτόχρονα να συνειδητοποιήσουν τη συμβολή της επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, συμπληρώνοντας στο επαγγελματικό πλάνο της προσωπικής τους σταδιοδρομίας την επιχειρηματική δραστηριοποίηση.

Κατά την αξιολόγηση των εργασιών θα ληφθούν υπόψη:

α) το παραδοτέο υλικό και

β) ο τρόπος παρουσίας της εργασίας.

Κατά τη διάρκεια εξέλιξης του Διαγωνισμού υπήρξε υποστήριξη των μαθητικών ομάδων από εκπροσώπους του Επιμελητηρίου και της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.

Η παρουσίαση των εργασιών και οι βραβεύσεις θα πραγματοποιηθούν στις 21.04.2016 σε ειδική Ημερίδα Επιχειρηματικότητας η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Σερρών. Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα δοθεί η δυνατότητα δια ζώσης παρουσίασης των εργασιών και η συμμετοχή σε παρράλληλη εμπορική έκθεση. Η επιτροπή κρίσης των εργασιών η οποία θα απαρτίζεται από εκπροσώπους του Επιμελητηρίου, του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Διεύθυνσης Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού – Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας), θα προκρίνει τις 3 καλύτερες εργασίες οι οποίες και θα βραβευτούν. Στους υπόλοιπους συμμετέχοντες θα δοθούν ειδικά βραβεία συμμετοχής και αναμνηστικά δώρα.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οκτώ άνδρες συνελήφθησαν στη Γαλλία στο πλαίσιο έρευνας για χρηματοδότηση PKK

Οι συλλήψεις έγιναν από την Υποδιεύθυνση κατά της τρομοκρατίας (Sdat) και το OCRGDF (Κεντρικό Γραφείο …