Άνοιξαν 110 θέσεις οδηγών

job66555

Την παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προκειμένου να συγκροτήσει μια βάση δεδομένων υποψηφίων που θα μπορούσαν να προσληφθούν ως συμβασιούχοι υπάλληλοι, ομάδα καθηκόντων I (ΟΚ Ι), Οδηγοί (Α/Γ), δημοσιεύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η διαδικασία επιλογής θα οργανωθεί με την τεχνική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Επιλογής Προσωπικού (ΕΡSΟ).

Η βάση δεδομένων θα χρησιμοποιηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι θέσεις θα έχουν έδρα κυρίως στις Βρυξέλλες.

Ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων είναι 110 περίπου. Οι υποψήφιοι στους οποίους θα προσφερθεί θέση θα προσληφθούν σύμφωνα με τις διαδικασίες που περιγράφονται στον τίτλο IX της παρούσας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οι όροι εργασίας των συμβασιούχων υπαλλήλων ορίζονται από το καθεστώς που εφαρμόζεται επί του λοιπού προσωπικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΚεΛΠ) (1).

Οι βασικές μηνιαίες αποδοχές (ΟΚ Ι, βαθμός 1, κλιμάκιο 1) ανέρχονται σε 1 907,24 ευρώ. Στις βασικές αποδοχές προστίθενται ενδεχομένως τα επιδόματα και οι αποζημιώσεις που προβλέπονται από το ΚεΛΠ. Οι αποδοχές υπόκεινται στον κοινοτικό φόρο και σε άλλες κρατήσεις προβλεπόμενες από το ΚεΛΠ. Απαλλάσσονται παντός εθνικού φόρου.

Οι συμβασιούχοι υπάλληλοι προσλαμβάνονται με την ευρύτερη δυνατή γεωγραφική βάση μεταξύ των υπηκόων των κρατών μελών.

Κάθε αναφορά, στην παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, σε άτομο ανδρικού φύλου θεωρείται επίσης ως αναφορά σε άτομο γυναικείου φύλου, και αντιστρόφως.

ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

Ο συμβασιούχος υπάλληλος θα έχει ως έργο, υπό την επίβλεψη ενός μόνιμου ή έκτακτου υπαλλήλου, να ασκεί καθήκοντα οδηγού. Ενδεικτικά, τα καθήκοντα που θα ανατεθούν στον υπάλληλο μπορούν να συνοψιστούν ως ακολούθως:

—να μεταφέρει προσωπικότητες καθώς και μόνιμους ή άλλους υπαλλήλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κυρίως στις Βρυξέλλες, στο Λουξεμβούργο και στο Στρασβούργο, καθώς και σε άλλα κράτη μέλη και τρίτες χώρες,

—να μεταφέρει επισκέπτες (μέλη του διπλωματικού σώματος και άλλες προσωπικότητες),

—να μεταφέρει αντικείμενα και έγγραφα,

—να μεταφέρει αλληλογραφία,

—να εξασφαλίζει την καλή χρήση του οχήματος, ιδίως του τεχνολογικού εξοπλισμού του,

—να μεριμνά για την ασφάλεια των προσώπων ή των αντικειμένων κατά τη μεταφορά τηρώντας τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας της χώρας,

—να προβαίνει, ενδεχομένως, στη φόρτωση και εκφόρτωση των οχημάτων,

—να εκτελεί, ενδεχομένως, διοικητικές εργασίες ή εργασίες υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διαθέσει στους οδηγούς υπηρεσιακή στολή που θα φέρει τα διακριτικά του οργάνου.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Υπόμνημα Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο για «κόψιμο» των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

«Η πραγματική ηγεσία του κόμματος ασκείται από τον καταδικασθένα σε ποινή κάθειρξης για ένταξη και …