Παυλόπουλος: Προς ολοκλήρωση βαίνει η διαπραγμάτευση-Επιβεβλημένη η ελάφρυνση του χρέους

paylopoylos

«Από την μία είναι κοινά αποδεκτό πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο και από την άλλη είναι αδιανόητο, με επιστημονικούς οικονομικούς όρους, να συνδέεται η βιωσιμότητά του μόνο με τον χρόνο αποπληρωμής του υπό τα τωρινά δεδομένα. Η ελάφρυνση του χρέους είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη και μάλιστα το συντομότερο δυνατό. Πάντα με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Ιl Messaggero, συμπληρώνοντας:

"Η διαπραγμάτευση  προχωρά πιστεύω προς την ολοκλήρωσή της, που είναι ήδη ορατή. Χρειάζεται κοινή θέση από μέρους των θεσμών, ώστε να προσδιοριστούν με ακρίβεια οι υποχρεώσεις της Ελλάδας και η μελλοντική έξοδός της στις αγορές."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ερντογάν για Μητσοτάκη: Θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να φέρουμε τις σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν έχει «κλειδώσει» για τις 13 Μαΐου - Δήλωση του υπουργού …