Υπερψηφίστηκε από τις αρμόδιες Επιτροπές το ασφαλιστικό

boylh-3-thumb-large

Νεότερη Ενημέρωση 26 Απρ 2016 @ 17.50

Με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων υπερψηφίστηκε επί της αρχής, από τις αρμόδιες επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

«Το 90% των ασφαλισμένων κερδίζει από αυτή τη μεταρρύθμιση. Αυτή η μεταρρύθμιση δεν είναι σαν τις άλλες που έχουν γίνει τα τελευταία 15 χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς μείναμε σε ένα σύστημα προκαθορισμένων παροχών που μάλιστα έχουν στόχευση» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας για το ασφαλιστικό στην Επιτροπή της Βουλής.

Ο υπουργός έκανε λόγο για «δύο πολύ μεγάλες απουσίες από την αίθουσα». «Η απουσία όσων δεν έχουν φωνή και η απουσία του διαλόγου» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Οι δύο μεγάλες οργανώσεις, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ζητούσαν τη συνολική απόσυρση του νομοσχεδίου και δεν ήρθαν να συζητήσουν για κανένα από τα επιμέρους ζητήματα.

Κατεξοχήν περίπτωση του ναυαγίου του διαλόγου είναι η περίπτωση της ματαίωσης της συζήτησης που είχε ξεκινήσει με τους επιστήμονες , ελεύθερους επαγγελματίες. Μετά από μία πρώτη συνάντηση και φαινόταν ότι διαμορφώνεται μία συμφωνία για το ότι είναι δικαιότερος τρόπος υπολογισμού των εισφορών στη βάση του πραγματικού εισοδήματος και όχι στου εξωπραγματικού, υπήρξε μία απόσυρση από το διάλογο η οποία κατέληξε σε μεγάλη βλάβη του κλάδου».

«Η αδιέξοδη πολιτική μη διαλόγου κινδυνεύει να οδηγήσει σε σημαντική βλάβη των συμφερόντων των δικηγόρων, των μηχανικών και των γιατρών» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Αναφορικά με το ασφαλιστικό υπογράμμισε ότι «μετά τις σημαντικές βελτιώσεις του νομοσχεδίου το ποσοστό αυτών που επωφελούνται είναι ακόμα μεγαλύτερο».

To νομοσχέδιο δέχθηκε τα πυρά όλων των εξωκοινοβουλευτικών φορέων που κλήθηκαν στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών να εκφράσουν τις απόψεις τους. Οι φορείς έκαναν λόγο για απορρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, υποστήριξαν ότι διευρύνονται οι ανισότητες και οδηγούνται σε περαιτέρω φτωχοποίηση οι συντάξεις και οι μισθοί, με ορισμένους να ζητούν την απόσυρση του ενώ έμφαση δόθηκε και στην διατήρηση των Ασφαλιστικών τους ταμείων ως ανεξάρτητα.

Αρχική Ενημέρωση 26 Απρ 2016 @ 10:18

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση για το Ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …