Ξύπνησε από το λήθαργο η ΕΣΗΕΑ; Με καθυστέρηση, ετοιμάζει διαγραφές

eshea=

«Πρέπει όλοι ν’ αντιληφθούν ότι, εργοδοτικές πρακτικές και απόπειρες διάσπασης του συνδικαλιστικού κινήματος, από πολιτικά και άλλα κέντρα δεν θα περάσουν. Οι αγώνες μας δεν υπονομεύονται».

Με αυτή την φράση ξεκινά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ με μεγάλη χρονική καθυστέρηση αντίδρασης όσον αφορά στην λήψη μέτρων, κατά αυτών των μεγαλοδημοσιογράφων-Εργοδοτών, που οδήγησαν την τριήμερη απεργία του κλάδου σε πρόωρη ολοκλήρωση, καθώς στάθηκαν απέναντι από τους χιλιάδες "συναδέλφους τους", σπάζοντας τον αγώνα τους.

Η ΕΣΗΕΑ συνεδρίασε εκτάκτως την Μ.Τρίτη και αποφάσισε να ξεκινήσει διαδικασίες διαγραφής των απεργοσπαστών.

Η ανακοίνωση ολόκληρη είναι η εξής:

"Οι απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου είναι η μόνη διέξοδος για την διασφάλιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης, τα οποία οι δημοσιογράφοι επιμένουν να υπηρετούν με αποφασιστικότητα.Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει τους αγώνες του δημοσιογραφικού κόσμου, που από την περασμένη Πέμπτη με τις απεργιακές κινητοποιήσεις δίνει δυναμική απάντηση σε όσους θέλουν να καταργήσουν την αυτονομία των Ταμείων και των πόρων τους, που μαζί με τις Ενώσεις Συντακτών αποτελούν πυλώνες της ανεξαρτησίας τους.

Θεωρούμε ότι, τις νέες απεργιακές δράσεις και μορφές του αγώνα όλοι οι συνάδελφοι θα υπηρετήσουν από τα έντυπα, τα ραδιοτηλεοπτικά και τα διαδικτυακά Μέσα, μαζί με τους ανέργους, τους απλήρωτους και τους συνταξιούχους συναδέλφους.

Σ΄ αυτόν τον αγώνα υπήρξαν δυστυχώς και μελανά σημεία με κρούσματα απεργοσπασίας, τα οποία το Δ.Σ. καταγγέλλει και καταδικάζει δημόσια. Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κινήσει τις διαδικασίες διαγραφής των απεργοσπαστών.

Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι, εργοδοτικές πρακτικές και απόπειρες διάσπασης του συνδικαλιστικού κινήματος, από πολιτικά και άλλα κέντρα δεν θα περάσουν. Οι αγώνες μας δεν υπονομεύονται."

Τα μελανά σημεία είχε καταγράψει το ergasianews.gr, στο άρθρο του με τίτλο: "Δύο ταχυτήτων η απεργία των Δημοσιογράφων-«ΝΤΡΟΠΗ»-Γιατί δεν αντιδρούν ΠΟΕΣΥ-ΕΣΗΕΑ;"

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη 24.4.2024

Στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Μεμονωμένες …