ΟΙΥΕ: Απολύσεις εκβιαστικές και εκδικητικές στο Ίδρυμα Ευγενίδου

eygenidio
"Στοχευμένα σε εργαζόμενους οι οποίοι είχαν αναλάβει πρωτοβουλία συλλογικής εκπροσώπησης και δράσης με σκοπό την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων", καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ότι έγιναν οι τηλεφωνικές απολύσεις πέντε ατόμων από την διοίκηση του Ιδρύματος Ευγενίδου, που διαθέτει το Πλανητάριο και άλλες δράσεις επιστημονικής και τεχνικής εκπαίδευσης των νέων.
Μιλά για "εκδικητικές απολύσεις, με πρόσχημα δήθεν την κατάργηση ή αναδιοργάνωση της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΕΤ), μετά από 10 χρόνια λειτουργίας".
Παράλληλα αναφέρει ότι:

"Η διάθεση των εργαζομένων να αναπτύξουν συνδικαλιστική δράση στο χώρο εργασίας, θορύβησε τη Διοίκηση του Ιδρύματος, η οποία «θέλησε με την απόλυσή τους να φοβίσει όλους τους υπόλοιπους, ώστε κανείς να μην σκέφτεται να αντιδράσει στο μέλλον. Η ΟΙΥΕ καλεί τη Διοίκηση να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη των εργαζομένων και ταυτόχρονα να ξεκινήσει διάλογο με όλο το προσωπικό του Ιδρύματος για την επίλυση των εργασιακών τους προβλημάτων. Επίσης, προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει άμεσα στις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και και θα προχωρήσει σε κάθε είδους νόμιμη δράση για την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων του Ιδρύματος Ευγενίδου."

ΕΔΩ ολόκληρη η ανακοίνωση

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …