Το παιχνίδι της απειλής της χρεωκοπίας...το γνωρίζουν, τελικά, πολύ καλά

xreos-ellada

Αντιμέτωπη με τη χρεωκοπία θα βρεθεί η Ελλάδα στις αρχές του Ιουνίου, αν δεν υπάρξει συμφωνία, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, με το παιχνίδι να επαναλαμβάνεται γιατί και η Ελληνική κυβέρνηση και οι δανειστές, το γνωρίζουν καλά μετά την επιτυχημένη τους δράση το καλοκαίρι του 2015, όπου ξεγέλασαν τον Ελληνικό λαό....

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος όπως υποστηρίζει το Reuters, ανέφερε ότι: "Αν δεν υπάρξει συμφωνία <--break->με τους δανειστές η Ελλάδα, μπορεί να αποφύγει τη χρεοκοπία έως τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, εάν καταφύγει στα ταμειακά αποθέματα των ασφαλιστικών Ταμείων και "παγώσει" επιστροφές φόρων και πληρωμές προς τον ιδιωτικό τομέα. Ο δρόμος έχει αναταράξεις από τα μέσα Απριλίου όμως η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να μην ξεμείνει από χρήματα έως το τέλος Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, χρησιμοποιώντας και τα ταμειακά αποθέματα ασφαλιστικών ταμείων και συσσωρεύοντας ληξιπρόθεσμες οφειλές, εάν χρειαστεί."

Δεύτερος Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος, δήλωσε στο διεθνές μέσο ενημέρωσης πως: "Η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη αλλά δεν είναι όσο δραματική ήταν πέρυσι. Αλλά όσο περισσότερος χρόνος περνά χωρίς ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μπορεί να βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Metron Analysis: Προβάδισμα για τη ΝΔ - Στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Πτώση για το ΠΑΣΟΚ - Πρώτος σε δημοτικότητα ο Μητσοτάκης και δεύτερος ο Κουτσούμπας Διατηρεί …