Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ

syndikato_ota_attikis-620x320

Στο ζήτημα των απλήρωτων συμβασιούχων παρεμβαίνει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, τονίζοντας ότι μαζί με την παράταση των συμβάσεών τους όφειλε να συνεχιστεί απρόσκοπτα και η καταβολή των μισθοδοσιών τους:

"Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων υπουργείων εσωτερικών και οικονομικών ότι σε πολύ σύντομο διάστημα θα έβρισκαν λύση προκειμένου να αποσυρθεί η εγκύκλιος της ντροπής που θεωρεί τους συναδέλφους συμβασιούχους επιχειρηματίες και τους καλούσε να προχωρήσουν στην έκδοση βιβλίων και στοιχείων, σχεδόν ένα μήνα μετά, δεν έχουν κάνει τίποτα. Μάλιστα το θράσος τους είναι ακόμα πιο προκλητικό αφού κρύβονται και στις τηλεφωνικές οχλήσεις που τους κάνουμε.

Είναι απαράδεκτοι, τους καταγγέλλουμε. Αφήνουν τους συναδέλφους απλήρωτους τέτοιες μέρες προκειμένου να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των ευρωπαίων δανειστών αλλά και τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Καθημερινά αποδεικνύουν το ρόλο τους και το σκοπό τους. Επιλέχτηκαν από την αστική τάξη και από την εργοδοσία φορώντας το μανδύα του δήθεν αριστερού προκειμένου να κάνουν τη βρώμικη δουλειά που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν πρόλαβαν να υλοποιήσουν. Και η συγκεκριμένη εγκύκλιος μόνο τυχαία δεν ήταν. Εντάσσεται στη πολιτική της κυβέρνησης αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλει το παρά πέρα τσάκισμα των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων και τη μετακύληση των εργοδοτικών εισφορών, αλλά και την υποχρέωση της εργοδοσίας όσο αφορά τη κοινωνική ασφάλιση, στις πλάτες των εργαζομένων.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους συναδέλφους τώρα να σημάνουν γενικό συναγερμό, γενικό ξεσηκωμό. Να μην υποκύψει κανένας εργαζόμενος στους εκβιασμούς των δημάρχων και της κυβέρνησης. Να απαιτήσουν τώρα τα δεδουλευμένα τους, τώρα να αποσυρθεί η εγκύκλιος της ντροπής. Να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ τη ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΤΟΥ ΜΑΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10:00 το πρωί. Να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις για την οργάνωση και την επιτυχία της 48ώρης απεργίας, να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο λαιμητόμο, το νόμο που καρατομεί ότι έχει απομείνει στη Κοινωνική Ασφάλιση".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …