Αίτηση πτώχευσης και από θυγατρική της "Ηλεκτρονικής Αθηνών"

louketo==

Κλυδωνίζεται η αγορά από τις δραματικές εξελίξεις καθώς μετά την "Ηλεκτρονική Αθηνών" αίτηση πτώχευσης, η οποία εκδικάστηκε κιόλας στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης κατέθεσε και η από το 2007 θυγατρική της "ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ Α.Ε. ΕΜΠΟΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ".

Η "ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ Α.Ε. ΕΜΠΟΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ", παρουσιάζει συσσωρευμένα χρέη άνω των 11 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε από τον Ιούνιο του 2015, από τα οποία 785 χιλιάδες ευρώ αφορούν βραχυπρόθεσμα δάνεια και οι ζημιές προ φόρων (1/7/2014 – 30/6/2015) να έχουν ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε ποσό 3,9 εκατ. περίπου έναντι περίπου 8 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, μείωση (-51,69%) που οφείλεται εκτός από την οικονομική κρίση στο κλείσιμο τριών καταστημάτων, με την κλειστή πια "Ηλεκτρονική Αθηνών", να αδυνατεί να την στηρίξει οικονομικά, όπως έπραττε τους περασμένους μήνες.

Είναι χαρακτηριστικά όσα αναφέρονται μεταξύ άλλων στην αίτηση πτώχευσης:

"Δεν υπάρχει  καμία ελπίδα πλέον βελτίωσης της κατάστασης, καθώς οι συνεργαζόμενοι με την μητρική εταιρεία οίκοι και δη εκείνοι του εξωτερικού προέβησαν σε αιτήματα κατάπτωσης των εγγυητικών μας επιστολών και σε καταγγελίες των συμβάσεων μας, με επιπλέον αποτέλεσμα να μην μας προμηθεύουν με εμπόρευμα. Τα ράφια και οι αποθήκες αδειάζουν και οι προμηθευτές είναι εξαγριωμένοι λόγω την αδυναμίας μας να εξυπηρετήσουμε τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις μας. Οι τράπεζες στις οποίες στραφήκαμε για παροχή στοιχειώδους ρευστότητας, όπως κάναμε και στο παρελθόν, όχι μόνο δεν μας δίνουν ούτε ένα ευρώ μέσω των δανειακών συμβάσεων που έχουμε υπογράψει αλλά ταυτόχρονα παρακρατούν το προϊόν από τις εισπράξεις με προγράμματα δόσεων μέσω πιστωτικών καρτών, στραγγαλίζοντας ακόμα και την πενιχρή ρευστότητα που υπήρχε".

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ισραήλ: Ο οίκος S&P υποβαθμίζει το αξιόχρεο του Ισραήλ

"Η πρόσφατη εξάπλωση της σύγκρουσης με το Ιράν μεγεθύνει τους γεωπολιτικούς κινδύνους" Ο διεθνής οίκος …