Παραπομπή υψηλόβαθμου εργαζόμενου για "απάτη"

dikigoros-kaleitai-na-apozimiwsei-ton-pelati-tis.w_l

Για κατάρτιση πλαστών εγγράφων και νόθευση γνήσιων εγγράφων, με τα οποία ζημίωσε κατά  150.000 ευρώ, την περίοδο από τις 11 Ιουλίου 2007 έως τις 24 Ιουλίου 2013, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ως επιστημονικά υπεύθυνος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων "Erasmus", διώκεται σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, για πλαστογραφία, απάτη και  νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ.

Θα βρεθεί λοιπόν στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, που υπέγραψε και το βούλευμα.

Στο βούλευμα  αναφέρεται πως:

"Με την ιδιότητα του επιστημονικά υπεύθυνου υπέβαλε προς τη διαχειρίστρια των χρημάτων (κονδυλίων), Ειδική Γραμματεία του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του ΑΠΘ, τα παραστατικά των μετακινήσεων του ιδίου αλλά και συνεργατών του για διδασκαλία, συνέδρια κλπ σε πανεπιστήμια κυρίως του εξωτερικού προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα των μετακινήσεων.
Κατάρτισε εξ αρχής πλαστά ή νόθευσε ως προς τα ποσά , τις ημεροχρονολογίες και άλλα στοιχεία, τα φέροντα γνήσιες υπογραφές παραστατικά τα οποία στη συνέχεια υπέβαλε στη γραμματεία του ΕΛΚΕ ΑΠΘ προκειμένου να παραπλανήσει τους αρμόδιους υπαλλήλους ως προς το κόστος των αντίστοιχων μετακινήσεων που δεν είχαν λάβει χώρα και να καρπωθεί έτσι το ποσό των ψευδών μετακινήσεων ή τη διαφορά μεταξύ του πραγματικού και του διογκωμένου κόστους αυτών"

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εurostat: Στο δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ οι Έλληνες

Με προσόντα ανώτερα από τα απαιτούμενα για τις θέσεις απασχόλησής τους, οι Ελληνίδες και οι …