Ποιοι έχουν αργία την Μ.Παρασκευή;

argiaaa

Η Μεγάλη Παρασκευή δεν είναι από το νόμο υποχρεωτική αργία, συνεπώς επιτρέπεται αυτή την ημέρα η λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων και η απασχόληση των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα.

Εξαίρεση αποτελούν οι κλάδοι για τους οποίους προβλέπεται αργία βάσει ειδικών διοικητικών ή υπουργικών αποφάσεων, συλλογικών συμβάσεων, διαιτητικών αποφάσεων κ.ο.κ.

Ειδικά για τα καταστήματα σύμφωνα με το άρθρο 4 του Βασιλικού Διατάγματος 748 του 1966, απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι της 13:00 της Μεγάλης Παρασκευής.

Ωστόσο, υπάρχουν και σε αυτό το διάταγμα κατά τόπους εξαιρέσεις, καθώς ο νόμος 435/76 προβλέπει πως είναι δυνατόν με απόφαση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη και μετά από σύμφωνη γνώμη των οικείων επαγγελματικών, εργοδοτικών και εργατικών οργανώσεων, να ορισθεί και διαφορετικά η λειτουργία των καταστημάτων την ημέρα αυτή.

Οι τράπεζες θα είναι κλειστές τη Μεγάλη Παρασκευή και θα ανοίξουν στις 4 Μαΐου.

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι πάντως αργία για τους μισθωτούς του Δημοσίου.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΝΔ: Ευρωψηφοδέλτιο εμπειρίας και ανανέωσης – Το προφίλ των υποψηφίων

Σε πανηγυρικό κλίμα, και καταχειροκροτούμενος στην κατάμεστη αίθουσα του Ωδείου Αθηνών, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος …