Το Παρίσι δείχνει το δρόμο των εργατικών κινητοποιήσεων-Ελλάδα κοίτα(VIDEO&ΦΩΤΟ)

paris_epeisodia-864x400_c

ΕΥΓΕ ΕΥΡΩΠΗ με τα Δημοκρατικά σου Δικαιώματα και τις Ανθρώπινες Αξίες, που ξαναγύρισες τον πληθυσμό σου σε Εργασιακές συνθήκες ΜΕΣΑΙΩΝΑ....ΕΥΓΕ η Δημοκρατία του 21ου αιώνα!!!

Αποφασισμένοι να εξασφαλίσουν την απόσυρση του «απαράδεκτου» σχεδίου μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, είναι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι μαθητές στο Παρίσι, οι οποίοι δεν λένε να φύγουν από τους δρόμους διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη ζωή στις παραμονές του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς,  που αν και ένα αιώνα πίσω είχε τις ίδιες διεκδικήσεις με σήμερα. Δουλειά για να έχουμε ζωή και όχι ζωή για να δουλεύουμε χωρίς μισθούς και χωρίς δικαιώματα....

Το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί για πρώτη φορά στην Εθνοσυνέλευση την ερχόμενη Τρίτη (3 Μαΐου). Η υπουργός Εργασίας, Μιριάμ Ελ Χομρί, έχει αφαιρέσει κάποιες από τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου το κείμενο να γίνει αποδεκτό.

Φυσικά κάθε δράση ενάντια στα καθεστώτα έχει και την αντίδρασή τους, που εκδηλώθηκε και στην περίπτωση του Παρισιού με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, για να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των διαμαρτυρόμενων, οι οποίοι δικαίως παραμένουν ακόμα πιο εξαγριωμένοι.

Είκοσι επτά άτομα προοσήχθησαν και 24 συνελήφθησαν για ρίψεις αντικειμένων εναντίον των δυνάμεων της τάξης, βιαιότητες και ζημιές στο Παρίσι στη διάρκεια της νύχτας μετά τη διάλυση της συγκέντρωσης «Nuit Debout» (Άγρυπνη Νύχτα) από τους αστυνομικούς, ανακοινώθηκε από την αστυνομία.

Οι συλλήψεις αυτές προστίθενται στις 21 που είχαν πραγματοποιηθεί την Μ. Πέμπτη στο Παρίσι στη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της αναθεώρησης του κώδικα εργασίας κατά την οποία σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε «300 ταραχοποιούς» και σε αστυνομικούς, σύμφωνα με την αστυνομία.


Οι δυνάμεις της τάξης διέλυσαν σήμερα γύρω στη 01:30 (τοπική ώρα) πολλές εκατοντάδες άτομα που αρνούνταν να εγκαταλείψουν την πλατεία της Δημοκατίας στο Παρίσι στο τέλος μιας νέας συγκέντρωσης του κινήματος πολιτών Nuit Debout (Άγρυπνη Νύχτα) η οποία είχε επιτραπεί μέχρι τα μεσάνυχτα.


Ενώ επιχειρούσαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση, οι δυνάμεις της τάξης, που είχαν ήδη γίνει στόχος νωρίτερα, «δέχθηκαν και πάλι ρίψεις πολυάριθμων αντικειμένων, προερχόμενων κυρίως από ένα κομμάτι μπετόν, κομμάτια από το οποίο αποσπούσαν άτομα με σφυρί και καλέμι», σύμφωνα με την αστυνομία.


Στη 01:50, «περίπου 100 διαδηλωτές, ιδιαίτερα βίαιοι και κινητικοί, παραβίασαν το φράγμα που είχε τοποθετηθεί στη λεωφόρο της Δημοκρατίας προκαλώντας πολλές ζημιές», πρόσθεσε η αστυνομία. Δύο ηλεκτρικά οχήματα της υπηρεσίας ενοικίασης αυτοκινήτων Autolib και δύο μοτοσικλέτες πυρπολήθηκαν, έκανε γνωστό δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …