ΣΕΠΕΕ: Να αποσυρθεί το άρθρο 53 του ασφαλιστικού

sepee

Την άμεση απόσυρση του άρθρου 53 του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, απαιτεί με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας και την Κομισιόν, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Έτοιμου Ενδύματος Ελλάδας, με το αιτιολογικό ότι το εν λόγω άρθρο "καθιστά απαγορευτική την πραγματοποίηση οποιασδήποτε επένδυσης στη χώρα μας".

Αναλυτικά η επιστολή του ΣΕΠΕΕ είναι η παρακάτω:

«Το άρθρο 53 διευρύνει την προσωπική και αλληλέγγυα ευθύνη των οργάνων διοίκησης ΑΕ & ΕΠΕ η οποία, εκτός από τις ασφαλιστικές εισφορές, περιλαμβάνει πλέον και τις επιδικασθείσες οφειλές της εταιρείας προς τους εργαζόμενους.

Πρωτοφανώς για χώρα μέλος του ΟΟΣΑ, με το ίδιο άρθρο θεσπίζεται και αντίστοιχη ευθύνη για τους μετόχους της εταιρείας εφ'όσον κατέχουν ή κατείχαν τουλάχιστον το 10% των μετοχών. Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες διεθνώς, η αναζήτηση προσωπικής ευθύνης της διοίκησης μίας κεφαλαιουχικής εταιρείας προϋποθέτει την ύπαρξη δόλου και την αποκόμιση προσωπικού οφέλους, ενώ πουθενά δεν τίθεται ζήτημα ευθύνης των μετόχων η οποία περιορίζεται απολύτως στο ποσό που έχουν εισφέρει.

Η συγκεκριμένη διάταξη καθιστά απαγορευτική την πραγματοποίηση οποιασδήποτε επένδυσης στη χώρα μας, όταν η οικονομία βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση και η ανεργία παραμένει σε δυσθεώρητα ψηλά ποσοστά. Κανείς επενδυτής, τόσο από την Ελλάδα ή από το εξωτερικό, δεν αναλαμβάνει να εγγυηθεί με την δική του περιουσία αλλά και να εκτεθεί ποινικώς στην περίπτωση που η επιχειρηματική ιδέα στην οποία εμπιστεύθηκε τα χρήματά του αποτύχει για οποιονδήποτε λόγο.

Δεδομένου ότι οι επενδύσεις αποτελούν την μοναδική διέξοδο της χώρας από την παραλυτική οικονομική κρίση η απόσυρση του άρθρου 53 αλλά και του άρθρου 31 του ν.4321/2015 είναι στοιχειώδης πράξη ευθύνης».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Περιοχές με ισχυρές καταιγίδες την Τρίτη 26.9.2023

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 25-09-2023/0100 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία …