Καθηγητές και βιβλία από την 1η ημέρα της νέας χρονιάς στα σχολεία(VIDEO)

filis_diofantos_1

Τη μάχη να λειτουργήσουν τα σχολεία χωρίς προβλήματα από την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, με όλους τους εκπαιδευτικούς και τα βιβλία δίνει το Υπουργείο Παιδείας, σε μια προσπάθεια να αποτελέσει παρελθόν η πραγματικότητα των κενών και της ελλιπούς προετοιμασίας που κάθε Σεπτέμβρη τα τελευταία χρόνια σφραγίζει την έναρξη της σχολικής περιόδου.

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο χώρο αποθήκευσης και συσκευασίας των σχολικών βιβλίων του ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ στον Ασπρόπυργο. Όπως τον ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι του τεχνολογικού φορέα του Υπουργείου Παιδείας, η διανομή των βιβλίων στα σχολεία θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα και θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο.

Όπως ανέφερε ο υπουργός:

"Αποδέχθηκα με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση του ΙΤΥΕ –ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ για επίσκεψη στους χώρους αποθήκευσης και συσκευασίας των σχολικών βιβλίων που πρόκειται να διανεμηθούν στα σχολεία, δεδομένου, ότι το Υπουργείο Παιδείας δίνει μεγάλο βάρος στην έγκαιρη παροχή των βιβλίων στους έλληνες μαθητές, αλλά, ταυτόχρονα, δίνει επίσης μεγάλη σημασία στην ποιότητα αυτής της υπηρεσίας προς τις σχολικές μονάδες και τους εκπαιδευτικούς μας.

Όπως με ενημέρωσαν οι Υπεύθυνοι του ΙΤΥΕ- ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, το πρόγραμμα διανομής για το σχολικό έτος 2016-17 θα ξεκινήσει αμέσως μετά το Πάσχα και θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου 2016. Επομένως, όλα τα σχολεία της χώρας θα έχουν διαθέσιμα τα βιβλία τους με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Διαπίστωσα, ότι εδώ στον Ασπρόπυργο λειτουργεί μια υπερσύγχρονη μονάδα αποθήκευσης και συσκευασίας, πλήρως αυτοματοποιημένη και με τεχνολογία αιχμής την οποία λειτουργούν εξειδικευμένα στελέχη. Μια δημόσια παραγωγική λειτουργία   που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ανάλογες μονάδες του ιδιωτικού τομέα.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σε μια εποχή που το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκει και κάνει πράξη σημαντικές εκπαιδευτικές καινοτομίες που να εγγυώνται μια σύγχρονη και ποιοτική εκπαίδευση, οι τεχνολογικές και οργανωτικές καινοτομίες των υπηρεσιών και οργανισμών του Υπουργείου Παιδείας, όπως το ΙΤΥΕ –ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, αποδεικνύουν, ότι αποτελεί μύθο η άποψη πως το Δημόσιο δεν μπορεί να παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες στους πολίτες καθώς και ότι είναι σπάταλο και ακριβό.

Ο τρόπος οργάνωσης των σχολικών βιβλίων είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα της δράσης του ελληνικού Δημοσίου που καταρρίπτει αυτό τον νεοφιλελεύθερο μύθο, διότι, αφενός χαρακτηρίζεται από μια σύγχρονη οργάνωση και υψηλό τεχνολογικό επίπεδο και αφετέρου έχει σαν αποτέλεσμα τη σημαντική εξοικονόμηση πόρων."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οι δηλώσεις του Μητσοτάκη για το Πρόγραμμα «Αιγίς»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στο νέο πιο αυστηρά επιχειρησιακό δόγμα με στόχο να αντιμετωπίζονται οι …