Με νεκρό και συγκρούσεις τιμήθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά σε Τουρκία και Γαλλία(VIDEO&ΦΩΤΟ)

matomeni-protomagia-toyrkia

Στην Κωνσταντινούπολη οι πολίτες αδιαφόρησαν στην απαγόρευση των διαδηλώσεων με εντολή Ερντογάν και βγήκαν στους δρόμους και στις πλατείες διαδηλώνοντας και τιμώντας την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Η εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να επέμβουν δόθηκε αμέσως, με αποτέλεσμα να κάνουν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών που είχαν κατακλύσει τους δρόμους πολλών συνοικιών, ιδίως περιμετρικά της πλατείας Ταξίμ.

Και το κακό δεν άργησε να συμβεί....Ένας άνδρας σκοτώθηκε από ένα όχημα των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της τουρκικής αστυνομία, ενώ όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή έγιναν και 30 συλλήψεις.

Σε Ευρωπαικό επίπεδο την 1η Μαίου 2016, η μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, έβγαλε ξανά στους δρόμους τους εργαζόμενους της Γαλλίας, που επί δύο μήνες αντιδρούν με κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια.

Κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων εμφανίστηκαν ομάδες κουκουλοφόρων που άρχισαν να πετούν αντικείμενα- κουτιά αλλά και μπουκάλια εναντίον των δυνάμεων επιβολής της τάξης, με σύνθημα «όλος ο κόσμος σιχαίνεται την αστυνομία».

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …