Οικονομική ζημία από την παρατεταμένη αποχή των Δικηγόρων

dikigoronapoxi-

Μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο 7 Μαίου, με βάση την απόφαση της ολομέλειας που θα επεκταθεί και την επόμενη εβδομάδα, οι δικηγόροι όλης της χώρας, παραμένουν σε καθεστώς, για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, έχοντας πλέον εισέλθει στον 5ο μήνα των κινητοποιήσεων τους, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στην οικονομία, ξέχωρα από την απονομή της δικαιοσύνης και αυτό γιατί, είναι εκατομμύρια τα ευρώ, που  αλλά μπαίνουν στα ταμεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο Πρωτοδικείο της Αθήνας αν δεν υπήρχε η αποχή των νομικών, θα είχαν γίνει εισπράξεις περίπου ύψους  1,2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στα υπόλοιπα Πρωτοδικεία της χώρας.

Επίσης όπως ανακοίνωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, έχουν αναβληθεί όλο αυτό το διάστημα, άνω των 23.100 ποινικών υποθέσεων:

  • Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας  έχουν αναβληθεί 5.799 υποθέσεις
  • Στα Μονομελή Πλημμελειοδικεία  έχουν αναβληθεί 17.397 υποθέσεις
  • Σα  πολιτικά δικαστήρια, στον αέρα βρίσκονται περισσότερες από 22.000 υποθέσεις

Στην τελευταία συνεδρίαση της η Ολομέλεια αποφάσισε και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Eκτιμήθηκε ότι το νομοσχέδιο παρά τις επιμέρους τροποποιήσεις, δεν έχει μεταβληθεί ουσιωδώς κατά περιεχόμενο και οι προτεινόμενες διατάξεις εξακολουθούν να οδηγούν σε δήμευση του μεγαλύτερου μέρους του εισοδήματος των δικηγόρων, απειλώντας ευθέως την επαγγελματική και οικονομική τους υπόσταση.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας Βασίλης Αλεξανδρής, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αντισυνταγματικότητα του επίμαχου νομοσχεδίου, όπως καταγράφηκε στην πρόσφατη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και συγκεκριμένα:

  1. Στην έλλειψη αναλογιστικών μελετών την οποία είχε επισημάνει εξ αρχής το Δικηγορικό σώμα,
  2. Στην ένταξη όλων των ασφαλισμένων, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε ενιαίο φορέα, που καθιστά κατά το Ελεγκτικό Συνέδριο, αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο στο σύνολό του και
  3. Στην διαφοροποίηση παλαιών και νέων συνταξιούχων ως προς το ύψος της καταβαλλόμενης σύνταξης.

Οπότε η Ολομέλεια αποφάσισε τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων από τα καθήκοντά τους έως και το Σάββατο 7 Μαίου."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για κακοκαιρία: Η προσπάθεια μέχρι τώρα απέδωσε

 «Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι» δήλωσε από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία ο …