Κρίνεται το μέλλον του 500ευρου

500riko_489301265

Την Πέμπτη θα ληφθεί η οριστική απόφαση όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία για το μέλλον σχετικά με την κατάργηση ή όχι του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που θα συνεδριάσει για το θέμα.

Στην Ελλάδα από τις αρχές σχεδόν της τρέχουσας χρονιάς, οι κάτοχοι των χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ, ψάχνουν συνεχώς ευκαιρίες να τα σπάσουν, λόγω των πληροφοριών που έχουν διαρρεύσει για την κατάργησή τους και οι περισσότεροι τα χρήματα αυτά είτε δεν τα έχουν δηλωμένα, είτε δεν τα έχουν φυλαγμένα στις τράπεζες, οπότε να τα γνωρίζει το κράτος.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία θέλουν ως πιθανότερη εκδοχή, που σημειωτέον δεν έχει επιβεβαιωθεί,  να αποφασιστεί από την ΕΚΤ η κατάργησή τους, όχι όμως μέσα σε μία νύχτα ή απότομα, αλλά με μεταβατική περίοδο για να εξυπηρετηθούν οι κάτοχοί τους.

Σε αυτή την περίπτωση τα 500ευρα δεν θα αχρηστευθούν, ούτε θα απαιτηθεί η ανταλλαγή τους, αλλά έχουν την δυνατότητα αν τα σπάσουν σταδιακά μέχρι και το 2018.

Τα νεότερα πάντως εντός της προσεχούς Πέμπτης.

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ. Ενιαία έκθεση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024   Ο ΕΟΔΥ προέβη …