Τι γίνεται με το voucher 26.000 ανέργων 29-64 ετών;

voucher--
130 ώρες κατάρτισης και συμβουλευτικής καθοδήγησης για την επιλογή 26.000 ανέργων του προγράμματος κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν με βάση το εκπαιδευτικό τους υπόβαθρο, την πιθανή εργασιακή εμπειρία τους, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και εν γένει τα ενδιαφέροντά τους, περιλαμβάνει το αναθεωρημένο πρόγραμμα απασχόλησης που έπρεπε να έχει τεθεί σε λειτουργία ήδη από τον Μάρτιο και απευθύνεται σε 26.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, με εγγυημένη απασχόληση έξι μηνών σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα.

Οι άνεργοι μαζί με την εργοδοτική συμμετοχή θα λαμβάνουν 5.500 ευρώ και αφορά 8 κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως:

  • εμπόριο,
  • τουρισμός,
  • ενέργεια,
  • τεχνολογίες πληροφορικής επικοινωνιών,
  • logistics κ.α και
  • 43 ακόμη ειδικότητες

Το voucher 29-64 που είναι συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, ήδη σημειώνει μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίησή του, καθώς είχε ανακληθεί στα τέλη του περασμένου Μαΐου λόγω ανεπαρκούς και μεροληπτικού σχεδιασμού και προστέθηκε και η Κοινωφελής Εργασία στα hot spots, που το καθυστερούν περαιτέρω, με τα στοιχεία να μιλούν ακόμη και για τρίμηνη αναμονή των ενδιαφερομένων.

Η επαγγελματική συμβουλευτική θα δίδεται με τη μορφή εξατομικευμένης παρέμβασης, αλλά και ομαδικής συμβουλευτικής υποστήριξης. Θα περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον 6 συνεδρίες, εκ των οποίων, 2 από αυτές θα παρέχονται σε ομαδική βάση και σε ωφελούμενους με κοινά επαγγελματικά χαρακτηριστικά ή κοινούς επαγγελματικούς στόχους.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ο Γιώργος Παπανδρέου προήδρευσε στο Διεθνές Συνέδριο «Χρήμα και Δημοκρατία – μια δυσάρεστη σχέση»

Συνοψίζοντας τα συμπεράσματα του Συνεδρίου ο Γιώργος Α. Παπανδρέου τόνισε μεταξύ άλλων ότι η αντιμετώπιση …