Nέο Portal από τον ΟΑΕΔ

oaed-660

Σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε από την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 το νέο Portal του ΟΑΕΔ, με το οποίο ο Οργανισμός εγκαινιάζει μία νέα εποχή στην παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών, για την καλύτερη και ευκολότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, επί 24 ώρες την ημέρα και 7 μέρες την εβδομάδα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ήδη, μέσα στην πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του, στο νέο Portal έγιναν 1.182.267 προβολές σελίδας από 169.039 χρήστες εκ των οποίων το 41% συνδέθηκαν για περισσότερες από μία φορά. Με βάση τις αξιολογήσεις από τους πρώτους επισκέπτες, που απάντησαν στο πεδίο «Η γνώμη σας μετράει», το 78% δήλωσαν ικανοποιημένοι από την πληρότητα των πληροφοριών στις οποίες είχαν πρόσβαση.

Κεντρική θέση στο Portal διατηρεί η μηχανή απλής ή σύνθετης (με επιλογή περισσότερων κριτηρίων) αναζήτησης κενών θέσεων εργασίας, καθώς και η μηχανή αναζήτησης βιογραφικών των αναζητούντων εργασία, από τις αντίστοιχες βάσεις δεδομένων που τηρούνται στα μητρώα του Οργανισμού.

Αυτές οι αλληλένδετες αναζητήσεις ανταποκρίνονται πλήρως στο νέο σύστημα που προωθεί ο ΟΑΕΔ για την αποτελεσματικότερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας. Η ανάπτυξη του συστήματος, συνδέεται με την προσπάθεια που κάνει ο ΟΑΕΔ για να αυξήσει τον αριθμό των κενών θέσεων που δηλώνονται από τις επιχειρήσεις μέσω του Portal.

Καινοτομία στο σχεδιασμό του νέου Portal αποτελεί ο προσανατολισμός του στο χρήστη, ανάλογα με την κατηγορία συναλλασσόμενου στην οποία ανήκει (Άνεργος, Εργαζόμενος, Εκπαιδευόμενος - Καταρτιζόμενος, Άτομο που ανήκει σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες, Εργοδότης-Επιχείρηση, Πάροχος, Κλαδικός ή Κοινωνικός Φορέας).

Επιλέγοντας κατηγορία, εμφανίζεται σε κάθε συναλλασσόμενο όλο το φάσμα των υπηρεσιών στις οποίες έχει δυνητικά πρόσβαση. Στη συνέχεια ο συναλλασσόμενος μπορεί να προβεί στις επιλογές που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες του (Εγγραφή στα Μητρώα του ΟΑΕΔ, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, Προγράμματα Απασχόλησης, Συνεχιζόμενη Κατάρτιση, Επιδόματα- Παροχές, Κοινωνική Πολιτική, Πρωτοβουλίες, Συνεργασίες ΟΑΕΔ, Δίκτυο EURES, Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» κλπ).

Το νέο Portal ανταποκρίνεται στη γεωμετρία συσκευών τύπου tablet και smart phone και θα παρέχει, στο προσεχές διάστημα, δυνατότητα ζωντανής συνομιλίας, σε προκαθορισμένο χρόνο, με χρήση φωνής ή και video, με το αρμόδιο προσωπικό του Οργανισμού, ανοίγοντας ένα κανάλι αμφίδρομης επικοινωνίας. Το νέο Portal του ΟΑΕΔ αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου «Οργανωτικός Ανασχεδιασμός και Επαναπροσδιορισμός του Επιχειρησιακού Μοντέλου του ΟΑΕΔ (Reengineering)» το οποίο προβλέπει την αναβάθμιση των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Οργανισμού ώστε να γίνουν περισσότερο εξατομικευμένες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης από Θεσσαλία: «Η κυβέρνηση θα είναι εδώ όσο χρειάζεται»

Ο Πρωθυπουργός προήδρευσε το πρωί σε σύσκεψη με Δημάρχους και Κοινοτάρχες περιοχών που επλήγησαν από …