Δεν θα δοθεί παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

ALEXIADIS

Αρνητικός ως προς το ενδεχόμενο παράτασης στην χρονική διάρκεια των φορολογικών δηλώσεων, εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος προανήγγειλε πιστή τήρηση της αρχικής προθεσμίας.

«Είπαμε για 30 Ιουνίου και δεν σκοπεύουμε να μπούμε σε μια λογική παρατάσεων. Η παράταση θα δοθεί μόνο αν υπάρξει πρόβλημα στο Taxis. Αν μια μέρα δεν δουλέψει το Taxis θα δοθεί μια μέρα παράταση. Κάνω παράκληση να τρέξουν όλοι να λύσουν αυτή την εκκρεμότητα, άλλωστε πολλοί φορολογούμενοι το κάνουν ήδη διότι έχουν είτε επιστροφή φόρου, είτε μηδενικές φορολογικές δηλώσεις.

Για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος θα ισχύσει η πληρωμή σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, ξεκινώντας από τον Ιούλιο, αλλά υπενθύμισε ότι το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει επιπλέον διάταξη για την πληρωμή του φόρου και σε μηνιαίες δόσεις, έως και τον Δεκέμβριο του 2016. «Αν κάποιος καταθέσει τώρα τη δήλωση και γίνει εκκαθάριση μέσα στον Μάιο, θα μπορεί από τον Ιούνιο να χρησιμοποιήσει αυτό το μέτρο».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για κακοκαιρία: Η προσπάθεια μέχρι τώρα απέδωσε

 «Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι» δήλωσε από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία ο …