Η ΓΔ BUDG ζητά εργαζόμενο

jobc6d99000-d954-4208-8cf5-4b88e351513f-728-600x247

Η ΓΔ BUDG ζητεί να προσλάβει κύριο σύμβουλο ο οποίος θα ηγηθεί της πρωτοβουλίας «Εστίαση του προϋπολογισμού στα αποτελέσματα», που είναι μία από τις κορυφαίες της προτεραιότητες. Στο πλαίσιο της αυξανόμενης στενότητας των δημόσιων οικονομικών, η Επιτροπή πρέπει να διασφαλίζει ότι οι διαθέσιμοι πόροι χρησιμοποιούνται με βέλτιστο τρόπο και ότι οι πολιτικές της ΕΕ επιτυγχάνουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα μέσω των πιστώσεων του προϋπολογισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΓΔ BUDG ηγείται ορισμένων δράσεων τόσο εντός όσο και εκτός της Επιτροπής, προκειμένου:

— να συμβάλει στη δημιουργία ισχυρότερου πνεύματος επιδόσεων σε σχέση με τον προϋπολογισμό της ΕΕ, μεταξύ άλλων με τη βελτίωση της σύνταξης προϋπολογισμού βάσει επιδόσεων στην Επιτροπή, και

— να παράσχει στους εσωτερικούς και εξωτερικούς ενδιαφερόμενους φορείς κατάλληλες, έγκαιρες και χρήσιμες πληροφορίες όσον αφορά την προστιθέμενη αξία του προϋπολογισμού της ΕΕ.

Ο κύριος σύμβουλος λογοδοτεί απευθείας στον γενικό διευθυντή. Ηγείται στρατηγικής για την εστίαση του προϋπολογισμού της ΕΕ στα αποτελέσματα και είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό, την παρακολούθηση και την εποπτεία των δραστηριοτήτων της νεοσυσταθείσας ειδικής επιχειρησιακής ομάδας «Εστίαση του προϋπολογισμού στα αποτελέσματα», ιδίως στους ακόλουθους τομείς:

— οργάνωση, προετοιμασία και παρακολούθηση της ομάδας των επιτρόπων για την εστίαση του προϋπολογισμού στααποτελέσματα, της διυπηρεσιακής ομάδας για την εστίαση του προϋπολογισμού στα αποτελέσματα και της διοργανικής ομάδας εργασίας για την κατάρτιση του προϋπολογισμού βάσει επιδόσεων,

— οργάνωση, προετοιμασία και παρακολούθηση της ετήσιας διάσκεψης για την εστίαση του προϋπολογισμού στα αποτελέσματα,

— ανάπτυξη συνεκτικού πλαισίου για την αξιολόγηση και την υποβολή εκθέσεων σχετικά με τις επιδόσεις και τον αντίκτυπο των προγραμμάτων δαπανών της ΕΕ σε στενή συνεργασία με τις Γενικές Διευθύνσεις που προβαίνουν στις εν λόγω δαπάνες.

Επιπλέον, ο κύριος σύμβουλος εκπροσωπεί, στον εξωτερικό κόσμο, την Επιτροπή σε ανώτερο διοικητικό επίπεδο.

Προθεσμία εγγραφής

Η προθεσμία εγγραφής λήγει στις 8 Ιουνίου 2016. Μετά τις 12:00 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών, δεν θα υπάρχει πλέον δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής.

Πρέπει να ολοκληρώσετε εμπρόθεσμα την ηλεκτρονική εγγραφή σας. Συνιστούμε ιδιαίτερα στους υποψηφίους να μην περιμένουν τις τελευταίες ημέρες για να εγγραφούν, δεδομένου ότι τυχόν μεγάλος φόρτος του διαδικτύου ή οποιοδήποτε πρόβλημα στη σύνδεση με το διαδίκτυο μπορεί να προκαλέσει διακοπή της διαδικασίας ηλεκτρονικής εγγραφής πριν από την ολοκλήρωσή της και να τους αναγκάσει να επαναλάβουν την όλη διαδικασία. Μετά τη λήξη της προθεσμίας εγγραφής, δεν θα υπάρχει πλέον δυνατότητα εισαγωγής στοιχείων. Οι εκπρόθεσμες αιτήσεις εγγραφής δεν γίνονται δεκτές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση πολλών δημοσιονομικών υποχρεώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Γενική Διεύθυνση Προϋπολογισμού (ΓΔ BUDG) έχει το καθήκον να εξασφαλίζει από την αρμόδια για τον προϋπολογισμό αρχή τους αναγκαίους πόρους για την εφαρμογή των πολιτικών της ΕΕ, να διαχειρίζεται το κανονιστικό πλαίσιο του προϋπολογισμού, να εφαρμόζει τους ετήσιους προϋπολογισμούς (έσοδα και δαπάνες), να καταρτίζει τους ετήσιους λογαριασμούς των θεσμικών οργάνων, να διασφαλίζει τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση και να υποβάλλει εκθέσεις για την εκτέλεση του προϋπολογισμού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Συμβούλιο και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για θετική δήλωση αξιοπιστίας (DAS). Αποτελείται από πέντε διευθύνσεις με έδρα τις Βρυξέλλες και διαθέτει σχεδόν 450 άτομα προσωπικό.

Η ΓΔ BUDG προετοιμάζει επίσης τους κανόνες που διέπουν τα οικονομικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, παρέχοντας συμβουλές και κατάρτιση, προωθεί τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση εντός των υπηρεσιών της Επιτροπής. Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Διεύθυνση διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία διοικητικής μεταρρύθμισης που έχει σχεδιαστεί για να παράσχει στο θεσμικό όργανο υψηλής ποιότητας δημόσια διοίκηση με την οποία εκπληρώνει με τη μέγιστη δυνατή αποδοτικότητα τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί από τη Συνθήκη.

Η ΓΔ BUDG διαδραματίζει ουσιώδη ρόλο στην κατανομή των οικονομικών και ανθρώπινων πόρων, καθώς και στην εφαρμογή των χρηματοδοτικών διατάξεων που ισχύουν γι’ αυτούς. Ο ρόλος της αυτός καλύπτει επίσης τη διάθεση οικονομικών και ανθρώπινων πόρων στους αποκεντρωμένους φορείς.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …