Ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση εργαζόμενους για τους απολυμένους της Ηλεκτρονικής

elektroniki-ilektroniki-katastima

Με μια ευρύτερη νομοθετική ρύθμιση, θα επιχειρήσει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, να δώσει την λύση στο μείζον πρόβλημα των απολυμένων της "Ηλεκτρονικής Αθηνών", οι οποίοι αδυνατούν με την ισχύουσα νομοθεσία να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ και να λάβουν το ταμείο ανεργίας για ένα έτος, καθώς μέχρι και σήμερα δεν έχουν καταγγελθεί από τον εργοδότη τους οι συμβάσεις εργασίας και τυπικά δεν θεωρούνται άνεργοι, οπότε δεν έχουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
«Πράγματι είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, όμως τα νομικά εργαλεία που έχει το υπουργείο Εργασίας σε μια νεοφιλελεύθερη και καπιταλιστική αγορά είναι συγκεκριμένα για αυτό και στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έχουμε καταθέσει υπάρχει μια διάταξη, όπου οι μέτοχοι ανωνύμων εταιρειών με ποσοστό άνω του 10% θα ευθύνονται και με την προσωπική τους περιουσία όχι μόνο για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο αλλά και τις υποχρεώσεις τους στους εργαζόμενους.
Μια διάταξη που την φέρνουμε προκειμένου να σταματήσουμε να έχουμε πτωχευμένες επιχειρήσεις και πλούσιους επιχειρηματίες. Με τη διάταξη που έφερε και ψήφισε η Βουλή πράγματι αυτό συμβαίνει, αλλά ήταν μία επιλογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που μας επιβλήθηκε ως μνημονιακή υποχρέωση. Εμείς όμως, προσπαθούμε τέτοιες πολιτικές που είμαστε υποχρεωμένοι να λαμβάνουμε, να προσπαθούμε να τις αδρανοποιούμε με άλλα μέτρα και να εξοπλίζουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Γιατί ξέρετε ότι οι κακοί επιχειρηματίες όταν πτωχεύουν προσπαθούν να μην υπάρχει καμία περιουσία στην κυριότητα της εταιρείας. Γι αυτό και εισάγουμε αυτή την νέα διάταξη στο ασφαλιστικό για την δυνατότητα δέσμευση και της προσωπικής περιουσία των μετόχων άνω του 10%».
Αυτή ήταν η απάντηση του Γιώργου Κατρούγκαλου μέσα από τη βουλή, στο πλαίσιο απάντησης σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσιώτη.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο του 2024

Οι άνδρες ανήλθαν σε 345.445 άτομα (ποσοστό 35,4%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 630.928 άτομα …