ΙΟΒΕ για δείκτη οικονομικού κλίματος Απριλίου

iobe_aftodioikisi-620x320

Bελτιώθηκε το οικονομικό κλίμα στην Ευρώπη τον Απρίλιο αν και στην Ελλάδα ο σχετικός δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος, κατά την μηνιαία έρευνα του ΙΟΒΕ, στην οποία ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα, βεβαιώθηκε ότι παραμένει επί της ουσίας αμετάβλητος τον Απρίλιο, καθώς διαµορφώνεται στις 90,3 μονάδες από 90,1 µονάδες τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα:

  • Κινείται σε επίδοση που υστερεί σημαντικά έναντι της αντίστοιχης περυσινής (93,3 µονάδες).
    Στην πλευρά των επιχειρήσεων, καταγράφεται άμβλυνση της απαισιοδοξίας στο Λιανικό Εμπόριο και τις Υπηρεσίες
  • Σχεδόν σταθερότητα στη Βιοµηχανία,
  • Στις Κατασκευές  κυρίως στις Ιδιωτικές, καταγράφεται νέα επιδείνωση των προσδοκιών
    Η καταναλωτική εµπιστοσύνη συνεχίζει να υποχωρεί, σημειώνοντας νέο χαμηλό των τελευταίων 3,5 ετών.

"Είναι φανερό ότι η οικονομία εξακολουθεί να διανύει μια παρατεταμένη περίοδο αναμονής, καθώς εκκρεμεί αφενός η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του εφαρμοζόμενου προγράμματος, αφετέρου η οριστικοποίηση του περιεχομένου του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου που θα επηρεάσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Στο μεταξύ όμως και με δεδομένο το γεγονός ότι αυτά τα μέτρα δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί, είναι κυρίως η προεξόφλησή τους που επηρεάζει αρνητικά τις προσδοκίες ειδικά των νοικοκυριών, με αποτέλεσμα τη σημαντική επιδείνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης", καταλήγει η μηνιαία έρευνα του ΙΟΒΕ για τον Απρίλιο.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: 136.673 e–mails σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών - POS

Η διασύνδεση αφορά το σύνολο των ταμειακών μηχανών που διαθέτει η επιχείρηση / ο επαγγελματίας, …