Μέχρι 13/5 η αποχή των λογιστών από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων

forologikes_diloseis_v_064

Μέχρι και την Παρασκευή 13 Μαΐου παρατείνεται η αποχή των  λογιστών-φοροτεχνικών από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, αφού "δεν έχουν αποσυρθεί οι διατάξεις που προβλέπουν τόσο την κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους οικονομολόγους όσο και την εξαίρεση του κλάδου από τις εκπτώσεις για τα τέσσερα πρώτα χρόνια εφαρμογής του νόμου", άρα το αίτημά τους για να λήξουν την κινητοποίηση τους δεν έχει γίνει αποδεκτό.

Την απόφαση έλαβαν οι εκπρόσωποί τους σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά ο πρόεδρος του Οικονομικό Επιμελητηρίου της Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας:

 «Υπόλογοι για την καταστροφή του κλάδου τους θα είναι οι οικονομολόγοι βουλευτές που θα υπερψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να το καταψηφίσουν, αλλιώς θα κληθούν να λογοδοτήσουν στους συναδέλφους τους και για την προκλητική εξαίρεση των οικονομολόγων από τις εκπτώσεις, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων ετών εφαρμογής του νόμου. Πρέπει να λογοδοτήσουν και για το πώς θεωρούν ότι με αυτά τα ποσοστά εισφορών μπορεί να σταθεί ελεύθερος επαγγελματίας και να επιβιώσει. Οι οικονομολόγοι και οι λογιστές - φοροτεχνικοί συνεχίζουμε ενωμένοι τον δίκαιο αγώνα μας με την συνέχιση της άκρως επιτυχημένης αποχής από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Μέχρι την τελική δικαίωση».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης: Περαιτέρω αναβάθμιση από S&P, απάντηση στη μικρόψυχη κριτική

«Η περαιτέρω αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor’s μέσα σε πολύ λίγους …