Σε Γενική Απεργία όλη η Ελλάδα-Δείτε ποιοι απεργούν

apergia_pano11-620x320

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κινούνται στους ρυθμούς της 48ωρης γενικής απεργίας μέχρι και το Σάββατο 7 Μαΐου ενάντια «στον οδοστρωτήρα του Ασφαλιστικού και του Φορολογικού», με τους συνδυλιστικούς φορείς ο ένας μετά τον άλλον να δηλώνουν συμμετοχή.

ΑΠΕΡΓΟΥΝ

Στην 48ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και στα Δημόσια νοσοκομεία, που λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και δίνουν ραντεβού στο συλλαλητήριο της Κυριακής 8 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Οι ιδιοκτήτες των Φ.Δ.Χ αποφάσισαν την ακινητοποίηση των φορτηγών από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 6/5/2016 έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής 8/5/2016.

Σε 24ωρη απεργία και οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων για την Κυριακή 8 Μαίου, με ανακοίνωση καταπέλτη κατά της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Δεμένα όλα τα πλοία για 4 μέρες, καθώς η Πανελληνία Ναυτική Ομοσπονδία έχει εξαγγείλει 4ημερη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση έως στις 6.00 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Σε 48ωρη απεργία και η ΓΕΝΟΠ, ενώ την Κυριακή θα συμμετάσχει στην απεργία της ΓΣΕΕ. Με ανακοίνωσή της καταγγέλλει «λογικές απόλυτου αιφνιδιασμού» ως προς την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος έως και την Κυριακή λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην τριήμερη απεργία της ΓΣΕΕ.

48ωρη απεργία και από τους εργαζόμενους σε τρόλεϊ, ηλεκτρικό και τραμ,  αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Έχουν επίσης αποφασίσει στάσεις εργασίας την Κυριακή από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, στο πλαίσιο της απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την ερχόμενη Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, η οποία είναι εργάσιμη ημέρα δυνάμει του ν. 4177/2013, αποφάσισαν ομόφωνα η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).   Και οι εργαζόμενοι στους δήμους στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΠ- ΟΤΑ. Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει ότι: «Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., ως πειθήνιο όργανο σπεύδει να ψηφίσει το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έχει εισηγηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου, δηλώνοντας έμπρακτα την υπακοή της εν όψει της συνεδρίασης του EUROGROUP την Δευτέρα 9 Μαΐου. Πρόκειται για «ένα αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο που μόνο στόχο έχει την περιστολή της συνταξιοδοτικής δαπάνης 1,8 δις και τη λήψη μέτρων συνολικά 9 δις ευρώ. Η κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και η μετατροπή της σε ανταποδοτική, η μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, η περικοπή του εφάπαξ είναι μόνο κάποιες από τις συνέπειες που άμεσα θα επιφέρει.

48ωρη απεργία και από την  Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής 8 Μαΐου. Το ergasianews.gr, με ανακοίνωση των ασφαλισμένων Δημοσιογράφων του έχει εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μην σιγήσει σε αυτή την κρίσιμη στιγμή και γιατί επέλεξε να συνεχίσει απρόσκοπτα την ενημέρωση της κοινής γνώμης. ( Γιατί το ergasianews.gr, δεν συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ )

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στη Λέσβο ο Μητσοτάκης: Τα συγχαρητήρια στον Δήμο και η επίσκεψη στο λιμάνι στο Σίγρι

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα που έχουν γίνει στον λιμένα, που διαθέτει προβλήτα μήκους …