«Βροχή» αστεριών απόψε-Κοιτάξτε ψηλά!

peftasteria_994624975

Στο βόρειο ημισφαίριο που ανήκει η Ελλάδα απόψε κοιτάξτε ψηλά και ζήστε την μαγεία του ουρανού, παρακολουθώντας την κορύφωση του φαινομένου της ρίψης μέχρι και 30 διάττοντες ανά ώρα των «Ήτα Υδροχοΐδες», που περίπου πριν την αυγή θα ολοκληρωθεί!

Η καθαρή και σκοτεινή σελήνη μιας και θα έχει προηγηθεί η Νέα Σελήνη, θα αποζημιώσει τους λάτρεις του φαινομένου, που θα είναι απόλυτα ορατό στον Ελληνικό ουρανό.

Οι διάττοντες προέρχονται από το άστρο Ήτα του αστερισμού του Υδροχόου.

Παρατηρούνται δύο φορές κάθε χρόνο στον ουρανό, όταν η τροχιά της Γης διασταυρώνεται με τα σωματίδια σκόνης που έχει αφήσει πίσω της η διέλευση του κομήτη του Χάλεϊ.

Η πρώτη απόψε και η δεύτερη με την ονομασία «Ωριωνίδες» θα εμφανιστεί από τις 4 Οκτωβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου, με αποκορύφωμα στις 22 Οκτωβρίου.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ

Το βίντεο- απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε για τις αναφορές σε …