Απεργία σε Νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

nosokomeio ergazomenoi

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τόσο τα Δημόσια νοσοκομεία, όσο και το ΕΚΑΒΑ, οι εργαζόμενοι των οποίων συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης της ΠΟΕΔΗΝ, με το συλλαλητήριο την Κυριακή 8 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία:

«Ο κος Τσίπρας και η απροσδιόριστη πολιτικά κυβέρνησή του κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση το Σαββατοκύριακο το πρώτο πακέτο των δυσβάστακτων μέτρων δημοσιονομικής απόδοσης 9 δις ευρώ. Ο κος Τσίπρας είναι το καλό παιδί των δανειστών που υπέγραψε 2 Μνημόνια σε ένα χρόνο. Περιφρονεί τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ψηφίζοντας τα σχετικά Νομοσχέδια το Σαββατοκύριακο τα οποία διαλύουν την Κοινωνική Ασφάλιση και εξανεμίζουν τα εισοδήματα των πολιτών με τη νέα φοροεπιδρομή.

Ο κος Τσίπρας αποδεικνύεται ότι διακατέχεται από έναν ιδιότυπο τσαμπουκά κατά των εργατικών κινημάτων που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων, που δεν συνάδει με το δημοκρατικό μας πολίτευμα».

Ανακοίνωση του ΕΚΑΒ:

«Το ΕΚΑΒ συμμετέχει στην 48ωρη Γενική Πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Παρασκευή και Σάββατο 6 και 7 Μαΐου 2016, ενάντια στην απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ να φέρει αιφνιδιαστικά αυτό το Σαββατοκύριακο προς ψήφιση στην Βουλή, το ασφαλιστικό και φορολογικό Νομοσχέδιο- έκτρωμα για να προλάβει τις κινητοποιήσεις και τον ξεσηκωμό των πολιτών σε όλη την Ελλάδα. Θα αγωνιστούμε ενάντια στην άδικη φοροεπιδρομή και στην διάλυση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα εργαζομένων και που ετοιμάζονται να μας επιβάλουν η Συγκυβέρνηση και οι συνεργάτες τους ξένοι δανειστές. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ, ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. Η Υπηρεσία και το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 θα λειτουργήσει με ποσοστό ασφαλείας.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Άμεση κατάπαυση πυρός και παρέμβαση ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη  Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη …