Οι διατάξεις που αποσύρθηκαν την τελευταία στιγμή

βουληηη

Δύο οι διατάξεις που αποσύρθηκαν την τελευταία στιγμή από τις τροπολογίες του ασφαλιστικού-φορολογικού και οι δύο οικονομικού περιεχομένου.

Η μία ήταν η διάταξη, στην παράγραφο 2 του άρθρου 113, σχετικά με την αύξηση της συμμετοχής του Δημοσίου επί των μικτών κερδών των τυχερών παιγνίων από το 30% στο 35%, που αντικαθιστούσε το καταργηθέν ειδικό τέλος των 0,05 ευρώ ανά στήλη παιγνίου του ΟΠΑΠ.

Όριζε: "2. Τα δύο πρώτα εδάφια της παρ. 5 του άρθρου 50 του ν. 4002/2011 αντικαθίστανται ως εξής: «5. Για όλα τα τυχερά παίγνια η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στα έσοδα καθορίζεται σε τριάντα πέντε τοις εκατό (35%) επί του μικτού κέρδους που αφορά τα ποσά τα οποία προέρχονται από την εκμετάλλευση της δραστηριότητας του κατόχου της άδειας. Τα έσοδα αυτά αποδίδονται στο Δημόσιο εντός δεκαέξι (16) ημερών από το τέλος του ημερολογιακού μήνα που αφορούν». Η ισχύς της παραγράφου 2 αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 2016".

Η άλλη ήταν αυτή της μείωση του φόρου από μισθωτή εργασία και συντάξεις για εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ, (παράγραφος 2 του άρθρου 114). Την ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε δώσει καθησυχαστικές διευκρινίσεις για το αφορολόγητο άνω των 20.000 ευρώ, λέγοντας:

«Το άρθρο 112, πρώην άρθρο 113, όπως έχει διαμορφωθεί μετά την τροπολογία και τη νομοτεχνική, εξακολουθεί να υπάρχει η παράγραφος 2, η οποία αναφέρει ότι για φορολογητέο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις το οποίο υπερβαίνει το ποσόν των 20.000 ευρώ, το ποσό της μείωσης μειώνεται κατά 10 ευρώ ανά 1.000 ευρώ του φορολογούμενου εισοδήματος.»

Πάντως και οι δύο θα επανέλθουν άμεσα τροποποιημένες σε άλλα νομοσχέδια.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σκρέκας στον ΣΚΑΪ: Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από το νέο έτος

Σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, όλων των πολιτών, από το νέο έτος προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος …